Kövess minket

Pop

Britney Spears 20 NAGYja!

Van elképzelésed arról, hogy milyen érzés lehet úgy mély pontra kerülni, hogy az egész világ szeme rajtad van?

Megosztva


A szőkeség hosszú éveken volt a világ pophercegnője, eladott több millió lemezt, szerepelt filmben, zsűrizett tehetségkutatóban, és igen, akadt olyan is, amire nem volt büszke. Alkoholfüggősége és öngyilkossági kísérlete után vajon még okozhat meglepetést?


 1. 1993-ban Britney a Micky Mouse Club tagja volt, melynek showjában kollégái közé tartozott Justin Timberlake, Christina Aguilera és Ryan Gosling is.

 2. A nagy áttörést Britney számára 1998 hozta meg, amikor szerződést írt alá a Jive Recordsszal és kiadta első számát, a Baby One More Time-ot. A fülbemászó ritmusnak és az iskolás imázsnak köszönhetően szinte azonnal több millió rajongója lett az egész világon.
  [vembed youtube=”C-u5WLJ9Yk4″ ]


 1. 2000-ben az Év felfedezettje kategóriában Grammy-díjat kapott, melyet még most is karrierje legmeghatározóbb momentumának tart.

 2. Ugyanebben az évben kiadta második albumát, az Oops! … I Did It Again-t, amellyel megalapozta pophercegnői pályafutását. Már az első héten 1,3 millió példány kelt el belőle.

 3. 2001-ben merészebbre vette a figurát, az MTV VMA-n egy élő pitonnal – melyet nyakába is vett – sokkolta a publikumot. Az ominózus jelenet lényegében csak ízelítője volt az akkoriban készülő albumának, illetve egy konkrét számnak, az I Am a Slave For You-nak.
  [vembed youtube=”Mzybwwf2HoQ” ]

 1. 2002-ben úgy döntött, hogy kipróbálja magát a vásznon is, így feltűnt a Crossroads jelenetében. Sokan úgy gondolták, hogy mindenki jobban jár, ha nem erőlteti és inkább marad az éneklésnél.

 2. Ebben az évben vált el az útja Justin Timberlake-től, akivel a románc körülbelül három esztendőig tartott, plusz még egyig, amíg a bulvárlapok ízekre szedték őket.

 3. A következő nagy eseményre nem kellett sokáig várni. Britney a 2003-as MTV Video Music Awardson verte ki a biztosítékot, amikor színpadra lépett Christina Aguilerával és szenvedélyes csókcsatát tartott Madonnával. Igen, az egész világ szeme láttára.

 4. 2003 novemberében kiadta az In The Zone albumot, melynek oszlopos darabja a Toxic volt, mely a többi számához hasonlóan pikk-pakk felkúszott a slágerlisták élére. Sőt még a zenekritikusok is rajongtak érte, ezek után az sem volt meglepetés, hogy Grammy-díjat is kapott érte.

 5. Rajongóit 2004 januárjában azzal lepte meg, hogy Las Vegasban férjhez ment egyik gyerekkori barátjához, Jason Alexanderhez. A házasságot három nap elteltével érvénytelenítették, és Britney felesleges energiáját nem a nászéjszakájába, hanem turnéjába fektette.

 6. Pár hónappal később Britney ismét nagy bejelentést tett, mégpedig azt, hogy táncosával, Kevin Ferderlinnel eljegyezték egymást. Az énekesnő akkoriban elhatározta, hogy rövid időre visszavonul és családot alapít.

 7. 2005 szeptemberében megszületett első fia, Sean Preston Federline. Decemberben pedig boldog családként pózoltak a People címlapján, melyért a magazin milliókat volt képes fizetni.

 8. A harmonikus kapcsolat 2006-ban zátonyra futott. A második gyerek születése után beadták a válási papírokat.

 9. Az énekesnő instabillá vált 2007-ben, mikor nagynénje elhunyt. Annyira kiborult, hogy leborotválta a fejét és különböző létesítményekben kezeltette magát.

 10. Britney számára nehéz időszak vette kezdetét, nyilvános fellépéseiből a különböző médiumok hosszú hónapokon keresztül viccet csináltak. Az egykori popcsillag pszichikai állapota gyökeresen megváltozott, mely nemcsak karrierjére volt hatással, hanem gyermekei felügyeleti jogaitól is megfosztották.

 11. Britney nem akarta elengedni fiait, ezért bezárkózott velük és öngyilkossággal próbálkozott. Ezek után nem meglepetés, hogy megfosztották jogaitól és vagyona felügyelete apja, Jamie Spears kezébe került.

 12. Akkor még senki nem gondolta volna, hogy Britney valaha kimászik a gödörből, de sikerült neki. A nagy visszatérése a Circus című album volt, melyről a Womanizer hatalmas sikert aratott. A régi Britney ismét a figyelem középpontjába került.

 13. 2012-ben a The X Factor egyik zsűritagja lett.

 14. Nem habozott sokáig, egy évvel később kiadta szám szerint a nyolcadik albumát, melynek legsikeresebb darabjait Will.i.am-mel készítette.
  [vembed youtube=”pt8VYOfr8To” ]

 1. 2015 márciusában Billboard címlapján pózolt, illetve beszámolt életéről. Az interjú során azt is elmondta, hogy új albummal készül Iggy Azaleával.

[vembed youtube=”LOZuxwVk7TU” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük