Kövess minket

Hiphop

Bronxban épül meg a világ első hiphop múzeuma, New York állam 3,75 millió dollárral támogatja a projektet

Amolyan karácsonyi ajándékként.

Megosztva

Forrás:

Majd’ 4 millió dollárral, mintegy 1,2 milliárd forinttal segíti New York állam a Bronxban épülő, Universal Hip Hop Museumot, hogy a nagyszabású projekt tervezett időre, vagyis 2023-ra átadható legyen. A támogatásról maga Andrew Cuomo, New York kormányzója számolt be még múlt hét csütörtökön, különösebb felhajtás nélkül.

[twitter]https://twitter.com/uhhmuseum/status/1208493874676563968[/twitter]
A világ eddigi első hiphop tematikájú múzeuma összesen 80 millió dollárból épülhet fel, a munkálatok jelenleg is zajlanak Bronx szívében, ahonnan a műfaj hódító útjára indult évtizedekkel ezelőtt. A tervek szerint az 50 ezer négyzetméteren elhelyezkedő, többemeletes komplexum a hiphop négy eleme; a break, a graffiti, a rap, illetve a dj-zés otthona lehet, hiszen nem csak különböző kiállításokkal és bemutatókkal, hanem állandó zenei programokkal, workshopokkal szórakoztatja majd az odalátogatókat, sőt fiatal, tehetséges előadók szponzorálását is kilátásba helyzeték, így a múzeum megálmodója, Rocky Bucano szerint a helyi közösséget is erősíti majd jelenlétük.

Az Universal Hip Hop Museum (szép számú) nagykövete között egyébként három igazi New York-i legenda, Nas, LL Cool J, valamint Rakim neve is szerepel.

(CNN)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük