Kövess minket

Aztaa

Brutális! Áldozati állatok vérében „fürdenek” Pakisztánban

Bő 4 milliárd dollárt – több mint 1100 milliárd forintnyi összeget – költöttek áldozati állatok vásárlására Pakisztánban az idei Eid ünnep alkalmából, amely szeptember 13-tól 15-ig tart, és a böjti hónap végét jelenti.

Megosztva

A 200 milliós lélekszámú, 96 százalékban muszlim vallású országban az idén 2 millió 600 ezer marhát vettek 1,7 milliárd dollárért. Kecskéből mintegy 4 millió „fogyott”, 1,15 milliárd dollár értékben. A 800 ezer bárány mellett vásároltak még 3 ezer áldozati tevét is. Utóbbi két tételre 151 millió dollárnyi összeget áldozott a lakosság. A állatok ára nem az összes kiadása egy családnak az ünnepre: fizetniük kell a mészárosoknak és henteseknek is. Ez országos szinten további 225 millió dollárnak megfelelő összeg, 63 milliárd forintnyi. A szállíttatási költségek – az állatvásárból a vágóhidakra – további 10 milliárd forintnyit tesznek ki.

A húsból viszont jótékony célra is jut: egyharmadát szegények kapják, egyharmadát rokonok és barátok, és csak egyharmadát az áldozatot bemutató család. A három részt igyekeznek a lehető legegyenlőbbre osztani.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés