Kövess minket

Elektronikus

Brutális razzia Moszkvában: a földön rugdosták a techno klub tulaját a rendőrök

Rohamrendőrökkel törtek rá a békésen bulizó emberekre.

Megosztva

Forrás: Instagram / @maksimpanfilov.nst

Még életemben nem tapasztaltam ennyi erőszakot egy este során, a moszkvai éjszakai életen belül” – mesélte a Resident Advisornak egy orosz fiatal, miután példátlanul agresszív razzia zajlott le egy orosz techno klubban vasárnap. Több ember őrizetben.

A Rabitza nevű techno fókuszú klubban vasárnap reggel 8-kor jelentek meg az első civil ruhás rendőrök, akik elkezdték visszatartani a bulizó tömeget, és a szórakozóhely dolgozóit, nehogy elmenjenek. A helyre ezután rohamrendőrök érkeztek, akik sisakban, védőfelszerelésben, gumibottal felszerelkezve intézkedtek. A klub emberei közül nyolc embert vettek őrizetbe, köztük biztonsági őröket, kettőjük ellen vádemelés is történt. Az egyik ilyen ember, a hely egyik alapítója, Ivan Radzievsky, akit drogbirtoklással vádolnak. További 10 bulizót is bevittek a rendőrök, őket később szabadon engedték. Az eset azért különleges, még a nem éppen az emberi jogok nagy védelmezőjeként tetszelgő Oroszországban is, mert egy videófelvétel tanúsága szerint a rendőrök kemény fizikai erőszakot használtak a helyen. Lökdösték a bulizókat, a hely egyik tulaját pedig a földre teperték, megbilincseltek, majd jól meg is rugdosták.

A Rabitza-nak, mely amúgy több Boiler Room felvételnek is otthont adott már, nem ez az első összetűzése a hatóságokkal. Egy hónapja már betalálták őket a rendőrök egy hivatalos vizsgálattal, de a The Village nevű orosz oldal például kiemeli, hogy a helyen és a környező utcákban szinte minden hétvégén rendszeres volt a rendőri jelenlét. A szervezők Facebook-on kérték a közönségük segítségét adományok formájában, hogy a jogi procedúrákat tudják fizetni, és továbbra is nyitva maradhassanak.

[fbpost]https://www.facebook.com/michail.stangl/videos/10154504066772574/[/fbpost]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés