Kövess minket

Aztaa

Budapesten van a világ legszebb McDonald’s étterme

Nem nehéz kitalálni, hogy melyikről van szó…

Megosztva

Az Independent közölt egy összeállítást arról, hogy a gyorsétteremlánc vendégei szerint melyik McDonald’s a legszebb a világon. A végeredmény hízelgő, ámbár előre megjósolható volt.

A budapesti, Nyugati téri étterem a Nyugati pályaudvar épületében kapott helyett, ezt pedig, mint ismert, Gustave Eiffel tervei alapján készült.

A kitüntetés értékét növeli, hogy a McDonald’s világszerte több, mint 36 ezer éttermet üzemeltet, amelyekben 1,8 millió alkalmazott várja a napi 50 milliós vendégforgalmat. A lap még hozzátette a budapesti épületet kiemelő, dicsérő értékeléshez, hogy az annak a bizonyítéka, hogy a magyar fővárost miért is emlegetik olyan sokan Közép-Európa Párizsának.

Forrás:

Egyébként az amerikai gyorsétteremlánc saját belső értékelése szerint is az egyik legegyedibb és legszebb éttermét a Nyugati pályaudvar mellett 1990 alakították ki, az egykori vasúti étkezde patinás épületében, az ország második McDonald’s üzleteként.

A cikkíró személyes megjegyzésként hozzáfűzheti, 18 évesen első munkahelye ez az épület volt, és valóban elbűvölő, akár éjjel, akár nappal, akár vendégként, akár krumplisütés közben. Az amerikai óriáscég pedig megtiszteltetésnek érezheti, hogy ilyen hangulatú épületben árulhatja hamburgereit.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés