Kövess minket

Elektronikus

Buenos Airesben betiltották az elektronikus zenei fesztiválokat, miután 6-an meghaltak

Ha elfogadják az új drogtörvényeket, akkor ismét lehetnek, addig nem.

Megosztva

A második napig se jutott el az argentín Time Warp fesztivál, miután az első napon 6 ember meghalt és 9 jelenleg is kórházban van. Az eredetileg Németországból induló rendezvényt harmadik éve már a dél-amerikai országban is megrendezték. Ennek most úgy tűnik vége szakadt, mivel részben drogok, részben a szervezők inkompetenciája miatt huszonévesek életébe került a fesztivál.  

A résztvevők elmondták, hogy a drogárusítás nyíltan zajlott a helyszínen, fű, eki tabletták, LSD, és veszélyes dizájner drogok is futottak. A helyzeten viszont hatalmasat rontott, hogy az emberek a zsúfolt helyszíneken nem kaptak levegőt, iszonyatosan meleg volt, ráadásul mozdulni is alig lehetett a sok embertől. A hivatalos orvosi indoklás mérgezést mutatott ki az áldozatok szervezetében, tehát valószínűleg silány minőségű drogokba és a segítség hiányába haltak bele. A fesztiválon többek között olyan nagy nevek léptek fel, mint Chris Liebing, Tale Of Us, Maceo Plex, vagy éppen Loco Dice.

A szervezők az eset után azonnal lefújták a második napot és bejelentették visszatérítik a pénzt, valamint vállalják az esetleges következményeket. A rendőrség 5 embert vett őrizetbe drogárusítás vádjával.

Az Argentín kormány az esetre úgy válaszolt, hogy fogta és betiltotta az elektronikus zenei fesztiválokat, és addig nem is nem is engedélyezi őket újra, míg el nem fogadják az új drogtörvényt, ami elviekben megakadályozná a hasonló eseteket, bár azt nem tudjuk hogyan. Ausztráliában is történt hasonló halálos eset, még 2014-ben halt meg egy lány túladagolásban, ott a jogvédő szervezetek azt próbálják megértetni a hatóságokkal, hogy a drogozás soha nem fog eltűnni az elektronikus zenei kultúrából, ezért inkább tesztkészleteket kéne osztogatni, hogy a fesztiválózok láthassák, hogy mérgező vagy hamis drogot vásároltak-e. A rendőrfőnök válasza az volt: szó sem lehet róla.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés