Kövess minket

Sport

Bulizz és sportolj az év legnagyobb Zumba® eseményén!

Van egy nap az évben, amikor összejön az egész magyar zumba-közösség egy hatalmas közös bulira: ez március 15., Beto, a Zumba alapító atyjának szülinapja, amit több ezren ünnepelnek együtt Magyarországon.

Megosztva


Tavasszal már a harmadik Happy Birthday Beto rendezvényre készülnek, ami abból az igényből nőtte ki magát, hogy a magyar zumba-közösség találkozzon, az oktatók bemutatkozhassanak, megismerjék egymást, és persze mindenki jól érezze magát.

“2010-ben indult az első zumba-oktató képzés – meséli Grundmann Béla, a Happy Birthday Beto főszervezője -, a következő már két hét alatt teltházas lett. Két évig aztán rengetegen jöttek, és 2014-ben, a Zumba Academy keretében lett volna az első nagy közös találkozó – ez meghiúsult, de helyette megszerveztük a Happy Birthday Betot, ami azóta hagyománnyá vált. Riminiben, Fibon és Londonban volt csak akkor még bejáratott fitnesz-rendezvény – aztán a Zumba Office fókusza inkább Mexico, Columbia, Kína, Japán, Dubai felé fordult és ebben a helyzetben született meg az gondolat, hogy legyen a hazai zumba közösségnek egy éves rendezvénye Magyarországon is, ahol összejövünk bulizni, megismerkedünk egymással – voltak olyan oktatók, akik itt találkoztak először, majd később baráti kapcsolat alakult ki köztük.”

[vembed youtube=”Hnu2_mL4uUU” ]

Beto születésnapját pedig nincs olyan zumbázó, aki ne akarná megünnepelni, hiszen tőle indult az egész fitneszprogram, amely futótűzként terjedt el a világon. Az első Happy Birthday Beto koncepciója 2014 karácsonyakor született meg, és az elmúlt három év alatt kiforrott. A helyszín az Érd Aréna, amely otthona az Érd női NBI es kézilabda csapatának, és nagyon megfelelő mind megközelítés, mind felszereltség szempontjából. A szervezésnél fontos szempont volt, hogy az emberek el tudjanak jönni, és rendszeresen ott legyenek. A legtöbben vidékről jönnek – a budapestiek közül többen mondják, hogy Érd messze van, pedig csak fél óra a Déliből.

Az esemény arra is szolgál, hogy médiafigyelmet kapjon a zumba: fontos, hogy az emberek lássák, hogy ez egy közösség, több fitneszórák sorozatánál. Itt nem egyénekről van szó, hanem egy csapatról, akik együtt töltik meg az arénát. A képzés is úgy kezdődik: az egót tedd félre, nem rólad van szó, hanem arról, hogy az emberek hogy érzik magukat az órádon – mondta el Béla.

[vembed youtube=”IXChVn1UK2I” ]

A program az együttműködő hivatalos oktatók által áll össze, akiknek eseményre invitált vendégek száma biztosít fellépési lehetőséget: ha 12 vendéget hoz valaki, 1 dalt tarthat meg, ha már 100 embert, akkor 50 perces órát – így egy órán az is lehet, hogy több oktató mutat be koreográfiákat, és akár 50 percnél hosszabb időt is elérhet egy-egy oktatói csapat. Minden óra más, az esemény kapcsán szerveződött oktatói csapatok között szoros baráti-, és munkakapcsolat alakul ki, és számos további eseményt hoznak létre közösen. Van Zumba Kids, amit a gyerekek tartanak, és Zumba Gold is, mely az idősebbeknek szól.

Bár a rendezvény csak márciusban lesz, az a cél, hogy addigra még többen megismerkedjenek a zumbával, illetve felmérjék az oktatók és látogatók igényeit is, hogy minél vonzóbb programot tudjanak összeállítani. A közösségépítés mellett azon is dolgoznak, hogy a lehető legjobb fellépők az esemény részei legyenek. A lehetőség tehát most még azoknak is nyitva áll, akik oktatóként szeretnének részt venni rajta.
[vembed youtube=”_SCt9FzRM14″ ]

Az eseményhez már lehet csatlakozni itt, addig pedig ősztől országos turnét is terveznek, melyhez már számtalan helyszínnel és oktatóval folyik az egyeztetés, de még további helyek jelentkezését is várják, ahova elhozhatják a zumbát.


Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés