Kövess minket

Hiphop

Bushwick Bill elvesztette a küzdelmet a rák felett, újabb Geto Boys alapító hunyt el

52 éves volt.

Megosztva

Forrás:

Elhunyt Bushwick Bill, a Geto Boys egyik alapítója. A rapper haláláról először vasárnap reggel röppentek fel hírek, még Scarface is elbúcsúztatta Instagramon, majd nem sokkal később a publicistája cáfolta a halálhírét, de megerősítette, hogy a Bill kórházban van és a családja mellette van. Aznap este sajnos Bill elvesztette a csatát a rákkal, és este fél 10-kor elhunyt.

Billt még idén februárban diagnosztizálták negyedik stádiumú hasnyálmirigyrákkal, utána azonnal kemény kemoterápiát kapott. A rapper 52 éves volt.

Bushwick Bill, igazi nevén Richard Shaw Jamaicabán született, majd a ’80-as évek végén csatlakozott a Geto Boys-hoz, mint táncos, akkoriban Little Billy néven futott. Végleges művésznevét New York azon környékéről kapta, ahol amúgy élt is. Ő szerepelt a csapat 1991-es híres We Can’t Be Stopped című albumának borítóján is, kilőtt szemmel, erről itt írtunk részletesen. Bill hat szólólemezt jelentetett meg, az elsőt 1992-ben, míg az utolsót 2010-ben.

A halála előtt úgy volt, hogy egy utolsó Geto Boys turnét még lenyomnak, de ezt végül törölték. Bill állítólag kiakadt, amiért a turné a „Egy hosszú elköszönés kezdete: az utolsó búcsú” címmel ment volna, úgy érezte, hogy ezzel azt sugallják, hogy már nincs sok ideje hátra.

[vembed youtube=”4Nz16qDMmiU” ]

(Fader)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés