Kövess minket

Hiphop

ByeAlex szerint a trap a legbutább műfaj a világon

És aki zenészként politizál az szerinte „hiteltelen”.

Megosztva

Forrás:

Interjút készített ByeAlex-szel a 24.hu. A zenész, producer és X-Faktor mentor többek között mesél  öt éve elhunyt apjával való hideg kapcsolatáról, az X-Faktorral kapcsolatos korai fenntartásairól, és arról, hogy szerinte a trap a legbutább zenei műfaj a világon.

Az interjú elején Alex kijelenti, hogy habár a karrierje elején el sem tudta képzelni, hogy a bulvár foglalkozni fog vele, mivel „nagyon szakállas és nagyon befelé forduló fiú volt”, mostanra már nemcsak része a bulvárnak, de állítása szerint irányítja is azt, tudatos Insta posztokkal. Gáspár Laci mellé anno nem akart beülni mentorként, mivel más világot képviseltek, de ma már legjobb barik. Az USNK fellépései után ő is kap pénzt. Majd jön a legérdekesebb rész, mikor Katz Dávid rákérdez a trap itthoni térhódítására. Könnyű trapet írni? – hangzik el a kérdés.


„Kurva könnyű! A legbutább műfaj. A USNK Posztolj! című dalánál nem volt kedvem zenén gondolkodni, ráírtam a Somogyvári Danira (zenei producer – a szerk.) egy koncertunkről, hogy kellene nekem gyorsan egy alap. Letettem a telefont, megittam egy felest, dumáltam a haverokkal, ő meg küldött egy alapot 40 perc múlva. Elmondtam neki, mit változtasson még rajta, és mire lenyomtam a bulit, már kész is volt az alap. Másnap felkeltem, megírtam rá a szöveget szerintem egy óra alatt, de úgy, hogy közben reggelit készítettem, aztán gyorsan felnyomtam a fiúknak diktafonra, ők meghallgatták, hozzátették a saját gondolataikat, és aztán mentünk is este a stúdióba. Pár óra alatt megvan egy ilyen.”

ByeAlex amúgy Lil G és Nemazalány munkásságát is dícséri, bár válaszából inkább az jön le, hogy nem a zenéjük, sokkal inkább az eredményeik miatt kedveli őket. „Más generációt mozgat meg, de odafigyelnek rájuk.” – fogalmaz.

Az interjú végén aztán a politizáló zenészek kérdésköre is feljön, amivel ByeAlex nagyon nem tud azonusolni. „Aki politikával akar foglalkozni, az ne legyen könnyűzenész. Legalábbis olyan szinten ne, mint mondjuk én. Nem azért mert félek. Sok emberrel ellentétben, akik azt mondják, hogy félnek ebben az országban, én leszarom, nem félek semmitől. Azért nem politizálok nyilvánosan, mert hiteltelen.” Ide kapcsolodóan megemlíti, hogy Magyarország szólásszabadságára bizonyíték, hogy pont Krúbi nyerte a legutóbbi Fonogram díjat, és szerinte ez „kurva vicces”.

A teljes interjút itt lehet elolvasni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés