Kövess minket

Hiphop

Cardi B szerint a női rapperek kapják a legtöbb savat a szakmában, pedig nem érdemlik meg

Megosztva

Utálom, hogy a női rapperek egy teljes koreográfiát megtanulnak a fellépéseikre, hogy aztán minden egyes részletét szétkritizálják mások, míg a férfiak felmennek a színpadra, ugrálgatnak körbe-körbe, kb. a minimumot hozzák és semmi kritikát nem kapnak” – írta egy Twitter felhasználó nemrégiben, Cardi B pedig nagyon egyetértett.

Az elmúlt években, főleg Cardi B sikerének köszönhetően hatalmas erővel jelentek meg a női rapperek a szcénában. A csaj-rap dömpinget persze érték szexista kritikák, főleg azt a vonalat, amely Cardi felszabadult szexualitását kopizza, csak a hozzáadott humor és karizma nélkül. Cardi-kopik ellenére azért szerencsére örülhetünk, hogy olyan előadók törtek fel mostanában, mint Doja Cat, Megan Thee Stallion, Rico Nasty, vagy épp Saweetie, a kisebb előadókról nem is beszélve. A nők végre nem csak az underground szcénában tudnak nevet szerezni maguknak, elmúltak már azok az idők, mikor Nicki Minaj volt a „királynő”, mivel mindenki másnak pénisze volt körülötte. A női előadók nem csak helyet követeltek maguknak a mainstreamben, de végre a mellékszerepek mellett főszerepet is kezdenek átvenni a hiphop folytatásos mozijában, mondhatnánk úgy is, dominálni kezdtek.

Ezek után dühítő lehet, hogy egyesek továbbra lekicsinylően állnak a nőkhöz a szakmában, és ezt most Cardi is kiemelte egy posztban. „A női rapperek szétdolgozzák magukat a fellépéseikre, nagyszerű vizuálokat hoznak, órákig sminkelnek és készítik a hajukat, miközben nagy rajtuk a nyomás, hogy mindig jól nézzenek ki. Emellett még nagyszerű zenét is készítenek, mégis őket oltják a legtöbbet. Mindig ugyanaz a duma, hogy nem elég jók, nincs ebbe semmi újdonság. Már nagyon unalmas ez a „miért ő lett sikeres, miért nem én” attitűd” – írta Twitteren.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés