Kövess minket

Hiphop

Chief Keef magára vállalta, hogy ő alkotta meg a motyogós rappet

A kifejezéstől mindenki próbálja távol tartani magát, Chief beleállt.

Megosztva

Forrás:

Előző héten ismét felszínre jött a vita, hogy ki találta fel a trap zenét. Gucci Mane egy nosztalgikus posztban jelentette ki, hogy ő a felelős a stílusért, de T.I., akinek 2003-ban „Trap Muzik” címen jelent meg lemeze, gyorsan közbeszólt, hogy ácsi öcsi, ezt nem jelentheted csak úgy ki. A vita tehát továbbra sem lezárt, maximum azt lehet megállapítani, hogy T.I. használta először a kifejezést alműfaj-megnevezésként (bár az vitatható, hogy ezt ő akkor mennyire tudatosan csinálta). Van itt viszont egy stílus, amelynek teremtői posztjáért közel sem tülekednek annyira a rapperek, ez pedig a mumble rap, azaz a motyogós rap.

A mumble rap kifejezést még Wiz Khalifa alkotta meg egy rádióinterjú során, ő azokra az előadókra használta, akik „nem akarnak rappelni„, ezért inkább csak motyognak. Ebbe a kategóriába szokták sokszor sorolni Future-t, Young Thug-ot, Lil Yachty-t, Lil Uzi-t, de igazából bárkit, akinek az egyszerű hallgató nem érti a szövegelését. A felsorolt előadók egy része hangosan kikelt a már-már megbélyegző és sértő kategorizálás ellen, míg sokan eleve azt gondolják, hogy a mumble rap semmiképp sem nevezhető külön alkategóriának a hip-hopon belül, inkább csak egy inzultus az oldheadek felől.

És akkor itt van Chief Keef, a drill rapper, aki Lil Uzi szerint a legnagyobb hatással volt az új generációra, és a mainstreambe is betörő Lil Pump egyik nagy kedvence. Keef nemrég Twitteren vállalta magára a mumble rap megalkotását, mikor azt írta: „Szerettek srácok, amiért megalkottam a motyogós rappet?” . Érdekes felvetés, és az biztos, hogy egyhamar senki se próbálja majd elvenni tőle ezt a titulust.

[twitter]https://twitter.com/ChiefKeef/status/986383918013149184[/twitter]

(HNHH)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés