Kövess minket

Zene

Childish Gambino végre valahára hivatalosan is megjelentette új lemezét

Egy hete kikerült, aztán hirtelen leszedték, most pedig hivatalosan is itt van.

Megosztva

Ahogy azt egy hete mi is megírtuk, Donald Glover, alias Childish Gambino múlt vasárnap dobta le a semmiből friss meglepetéslemezét. A korongot egy stream formájában lehetett hallgatni az előadó weboldalán, csakhogy a cucc 24 óra elteltével lekerült a szájtról, állandó találgatásokra kényszerítve ezzel a rajongókat, akik annyit remélhettek csupán, hogy az anyag hivatalosan is kikerül majd egy szép napon.

Ez a nap ma jött el: Gambino, aki a 2016-os Awaken, My Love! óta nem jelentkezett teljes értékű projekttel, most ténylegesen droppolta a várva várt korongját, a 3.15.20.-t, ami nevében a múlt heti release dátumát viseli, és kvázi ugyanaz az anyag, apróbb külső és belső változtatásokkal. 

Forrás: Lollapalooza

Az alig fél napja kint lévő, 12 tracket magába foglaló album több szempontból is unortodox sémákat követ: a dalok címei néhány kivételt leszámítva számok/számkódok/dátumok, többek közt a 2018-ban kislemezként kiadott, késő nyári, melankólikus Feels Like Summer is 42.26 cím alatt szerepel a cumón. Aztán van itt még valami: noha a 3.15.20. felkerült a streaming platformokra, és dalonként, külön-külön hallgatható, van kint egy megszakítások nélküli, 57 perces dal formájába sűrített verzió is belőle. Mint ahogy azt közleményükben írták, Gloverék ezzel egy „kommunális, közösségi élményt” szeretnének teremteni, értsd: a megszakításoktól mentes kiadással, és azzal, hogy egy kis időre újraélesztették a múlt héten, csak a stream miatt létrehozott weboldalt, az összetartozás és közös zenehallgatás élményét kívánják szolgáltatni a koronavírus idején. (Gondolom én.) 

Forrás:

A korongon több közreműködő is feltűnik: a Time-ban Ariana Grande dalol egy sort, a 12.38-ben 21 Savage nyom egy combos verzét, a 47.48-ban pedig Gambino fia, a 2016 elején született Legend teszi tiszteletét. Emellett érdemes kiemelnünk még az énekes-rapper legnagyobb slágerének, a Redbone-nak a producerét, Ludwig Göranssont is, aki négy trackhez (19.10 / 32.22 / 42.26 / 47.48) járult hozzá.

Külön érdekesség, hogy az apokaliptikus jeleneteket mutató, négy részre osztott borító, ami az egy hete meglepetésszerűen kirakott LP-hez érkezett, ment a kukába, helyette egy teljesen sima, törtfehér színű covert kapunk:

Forrás: Pitchfork / Donald Glover

A fent említett, egy számosra gyúrt, megszakítások nélküli verzió pedig annyiban tér el, hogy arra rákerült a „Donald Glover Presents” felirat:

Forrás: Pitchfork / Donald Glover

A 3.15.20.-t alább lehet fülelni.

(Pitchfork)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük