Kövess minket

Hiphop

Chuck D állítja, kamuzták, hogy Flavor Flav ki lett dobva a Public Enemy-ből, csak az új lemezüket akarták így promózni

Éééééérdekes.

Megosztva

Forrás:

A Public Enemy, pontosabban az utódbandája, az Enemy Radio meglepetés albummal jelentkezett, de ami talán ennél is meglepőbb, hogy Flavor Flav is szerepel rajta, pedig Chuck D korábban azt nyilatkozta, hogy a hypemant kirúgták a rap bandából. Most akkor mivan?

Chuck D és Flavor Flav látszólag a politikán vesztek össze még február végén, mikor a Public Enemy egy része fellépett az amerikai demokrata elnökjelölt, Bernie Sanders egyik kampányrendezvényén. Flav kiakadt, mert nem értett egyet a dologgal, Chuck D pedig ezért látszólag kidobta a bandából. Most mégis azt állítja, hogy az egészet csak kitalálták, hogy így generáljanak maguk köré, és az új lemezük köré egy kis hype-ot. Chuck D egy Uproxx podcast interjúban arról beszélt, hogy konkrétan Orson Welles „Világok harca” hoaxa inspirálta az egész sztorit.

„Előre ledumáltuk az egészet. Felléptünk a rendezvényen, Flavor Flav pedig ránk küldte az ügyvédeit, amire mindenki azt hitte, hogy beperelt minket, mire jött, hogy akkor kidobtuk. Nem azt mondom, hogy kamu volt, hanem azt mondom, hogy konkrétan elterveztük, hogy így figyeljen ránk mindenki oda” – mondta Chuck az interjúban, és hozzátette, hogy közben tovább dolgoztak együtt a háttérben, így került fel az új lemezre a  “Food As a Machine Gun” című dal is, melyen Flav is szerepel. Chuck szerint Flavot amúgy se lehetne kirúgni a Public Enemy-ből, mivel alaptag, szimplán ő tud lelépni, ami valljuk be az Enemy Radio létezésével amúgy is kvázi megtörtént. Chuck szerint amúgy soha nem volt még ilyen jó a kapcsolatuk, mint most.

Végül azzal zárta, hogy április bolondját járatták mindenkivel. Flavor Flav egyelőre nem szólalt meg az ügyben. 

Az új lemezt alább lehet csekkolni.

(Pitchfork)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés