Kövess minket

Balaton Sound

Csak a koronavírus ellen beoltottak mehetnének az idei Balaton Soundra

Ezt szeretné Zamárdi vezetése.

Megosztva

Forrás: Balaton Sound

Erős járványügyi szigor mellett engedélyézné csak Zamárdi önkormányzata a Balaton Sound és a Strand fesztivál megrendezését idén, ebbe az is beletartozna, hogy a fesztivál területére csakis oltási igazolvánnyal lehetne belépni – írja a 24.hu.

Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft. június végére, vagy július első hetére tervezte be a Balaton Sound megrendezését, igaz egyelőre a vírushelyzet miatt nincs végleges döntés a rendezvények sorsáról, csak a helyszínt foglalták le az önkormányzatnál. Eredetileg 5 éves szerződést szerettek volna kötni, de az önkormányzat azt állítja, hogy kivezetnék Zamárdiból a fesztiválokat, és ezért csak az 1 éves szerződést voltak hajlandóak elfogadni, mely jobb esetben egy 2021-es, rosszabb esetben egy 2022-es fesztiválra lenne érvényes. 

Ha a vírushelyzet engedi is, hogy idén fesztivál legyen, Zamárdi önkormányzata csak a COVID-19 ellen beoltottakat engedné be a területre. A helyi polgármester, Csákovics Gyula külön kiemelte, hogy a testület az egyelőre még bevezetés előtt álló oltási igazolványt is kötelezővé tenné a rendezvényen. A testület előfeltételként fogalmazta meg, hogy a fesztivál valamennyi résztvevőjének legyen meg az oltási igazolványa– jelentette ki Csákovics Gyula.

A Sziget cégvezetője, Kádár Tamás ezzel szemben ezt nem látja reálisnak. „Mi egyelőre nem látjuk, hogy az oltási igazolvány a fesztiválok szervezésében életképes megoldás lenne – mondta a lapnak. Egyrészről kérdésesnek tartja, hogy a nyár közepéig a fesztivál törzsközönségét adó 20-30-as korosztály sorra jutna-e az oltási tervben, másrészről jogi és technikai aggályát fejezte ki, hogy a vendégek érzékeny egészségügyi adatait kelljen ellenőrizniük a bejáratnál. A fesztiválok megrendezésével kapcsolatos végső döntést következő hetekben hozza meg a cég, az viszont, hogy mi történjen a Sounddal, a Zamárdival folyó tárgyalások eredményétől is függ.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés