Kövess minket

Hiphop

„Csak Istennek köszönhetem, hogy még mindig életben vagyok” – The Game felidézte a napot, amikor ötször meglőtték

Keserédes évfordulót tartott a Los Angeles-i rapper.

Megosztva

Forrás:

Kevesen múlt, hogy tizennyolc évvel ezelőtt, 2001. október 1-én The Game túlélte azt a lövöldözést, aminek során valaki ötször rálőtt, majd sérülései következtében – a mellkasát ért találatok voltak a legveszélyesebbek – néhány napra kómába esett. A Comptonból származó rapper sosem titkolta, hogy fiatalabb korában a hírhedt Bloods banda egyik ágának (Cedar Block Piru Bloods) tagja volt, ám ezekről az időkről a nagy nyilvánosság előtt korábban ritkán, vagy csak szűkszavúan ejtett néhány szót. Kedden azonban egy Instagram posztban őszintén elmesélte, hogyan teltek a mindennapjai a bűntől fertőzött Los Angeles-i utcákon, gengszterekkel körülvéve.

[instagram]B3Fb4bmJnh8[/instagram]
„18 év telt el azóta, hogy kómába estem, miután valaki ötször rám lőtt. Hálás vagyok a Jóistennek, hogy akkor kaphattam egy újabb esélyt”– vágott rögtön a sűrűjébe a most 39 éves rapper, aki egyébként – saját elmondása szerint – rég megbánta fiatalkori eltévelyedéseit.

„Elcseszett egy gyerek voltam. Három stukker nélkül ki sem mozdultam otthonról. Még kosarazás közben is ott fityegett egy Glock az oldalamon. Compton így nevelte fel az embert. Két testvéremet megölték, az egész családom bandázott. Nem sokkal később gyámság alá helyeztek, és mikor visszakerültem anyámhoz, már nem az ő 8 éves kis fiacskája voltam. Nem tudott mit kezdeni ezzel a szituval, egyszerűen szart rá, hogy mi történik velem. Aztán a nagymamámat is elvesztettem, az ő hiányát pedig nagyon nehezen dolgoztam fel. Kicsaptak a középsuliból, és ezzel egyidejűleg bandatag lettem. Ki-be jártam a börtönből, a legtöbb barátomat levadászták a Cripsesek. Én viszont életben maradtam, három csodálatos gyermekem született azóta. Kemény idők voltak, valójában azt sem tudom, hogyan maradhattam egyáltalán életben. Most már a család a legfontosabb számomra, mindent próbálok megadni nekik.” – zárta a múltidézést a rapper, hogy befejezésül boldog túlélő évfordulót kívánjon magának.

The Game négy évvel azután hogy rálőttek, 2005-ben dobta ki debüt LP-jét, The Documentary címmel, Dr. Dre Aftermath kiadójának égisze alatt. Ezt még hét másik követte, több közülük platina lemez lett az évek során. Ma is aktívan zenél, bár közel sem olyan intenzitással, mint egykoron, amikor szinte évente jelentkezett friss cumókkal. Sőt, mostanában egyre többször hallhattuk, amint saját visszavonulását pedzegette, de idén, ha minden a tervek szerint alakul, még kidobhatja legújabb (és egyben utolsó) albumát, a Born 2 Rap-et.

A fentebb említett The Documentary korongon található a Kanye West által producerelt Dreams című szám, ebben Game többször is utal az átélt borzalmakra, bűnözéssel töltött napjaira.

[vembed youtube=”2K0q74jtV8s” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés