Kövess minket

Hiphop

„Csing Csang Csung” ad libje miatt mentek neki Lil Pumpnak az ázsiai kommentelők

Újabb rappert vádolnak rasszizmussal, érzéketlen szövegei miatt.

Megosztva

Forrás:

Lil Pump hétfőn egy rövidebb részletet töltött fel új dalából Instára, botrány lett belőle. A leírás szerint „Butterfly doors” című dalban a floridai rapper a „be vagyok tépve – a szemem, mint egy ázsiaié” hiphop klisé egyik változatát rappelte ugyanis, majd hozzádobott egy „Ching chong” ad libet is, ami ugye a kínaiak nyelvét kifugorázó duma.

Az egyelőre megjelenési dátum nélküli dal részletének kommentszekcióját azonnal elárasztották a kínai kommentek, de rengeteg angol nyelvű hozzászólás is Pumpot szidja, rasszistának minősítve a szövegrészletet. Egyesek egyenesen odáig elmentek, hogy a feketék degradálására használt „nigger” szóval egyenértékűsítették Pump csingcsungozását. 

Egy kínai rapper, Fire Panda válaszul egy diss trekket is megjelentetett, szimplán „Fuck Lil Pump” címmel.

[vembed youtube=”9paBVSmCa8E” ]Ez nem az első eset, hogy egy füves-ázsiai szem hasonlattal kerül bajba egy rapper, idén nyáron Wiz Khalifának kellett magyarázkodnia, amiért azt rappelte: Smoke got my eyes lookin’ Korean” . A szöveget még a koreai médiában is felkapták, Wiz végül azzal takarózott, hogy neki vannak koreai barátai, akik nem sértődtek meg, szóval nem látja, hol a probléma.

[instagram]Brd4-E0D-56[/instagram]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés