Kövess minket

Pop

Csíped Lana Del Rey-t? Akkor őket is szeretni fogod…

Szereted Lana Del Rey slágereit? Akkor Aurora, Zella Day, Mazzy Star dallamait is bírni fogod.

Megosztva

bakFotó: Getty / Istock / Europress

Az amerikai énekesnő, Lana Del Rey zenei pályája 2005-ben vette kezdetét. A fenomenális hangú énekesnő jól tette, hogy nem szakított végleg a zenével. Mostanra számos zenész példaképévé vált, sőt nemcsak zenei, hanem divatikonná is kinőtte magát. 3 albumot tudhat már maga mögött, nemsokára pedig megjelenik a negyedik is, mely a Honeymoon címet kapta. De hogy addig se maradjunk hallgatnivaló nélkül, íme, itt az ajánlatunk!

AURORA

Norvégiából származik a 19 éves Aurora Aksnes, aki AURORA néven vált ismerté. A zenei életbe viszonylag korán, 16 éves korában csöppent bele, és ugyanebben az évben megjelent első EP-je is, a Running With The Wolves. Az ártatlan arc egy igazán kellemes hangszínt rejt, mely az indiai popban jut kifejezésre. A hatalmas ambícióval megáldott fiatal tehetség debütáló albuma jövőre érkezik.

[vembed youtube=”d_HlPboLRL8″ ]

Zella Day

Szintén a fiatalabb tehetségek közé sorolható az Arizonából származó énekesnő, Zella Day. Sokak szerint Lana Del Rey vidámabb változatban, nos, ez nem áll messze az igazságtól. Bob Dylan és Elvis számokat dolgozott át gitárral, majd pedig dalszövegeket írt. Zella az Insurgent film egyik zenéjét is elkészíthette, de a sikert a Sweet Ophelia és a Hypnotic hozták meg számára. Debütáló albumát, a Kicker-t a zenekritikusok pozitívan értékelték.

[vembed youtube=”Ta3OsyNCuvs” ]

Mazzy Star

Aki ismeri és szereti Lana Del Rey művészetét, az minden bizonnyal nem tudja majd letenni a Mazzy Star lemezét sem. Szép és kellemes hang jellemzi a tehetséges Hope Sandovalt, aki hasonló hatást képes elérni, mint a híres Lana Del Rey. Az együttes 1989-ben kezdett el komolyabban zenével foglalkozni. Utolsó albumuk a Seasons of Your Day volt 2013-ban.

[vembed youtube=”GuccUMcsLdQ” ]

Best Coast

A legnagyobb hatással a zenészekre a szülővárosuk van, ez nincs máshogy a Best Coast esetében. A két tagból álló együttes Kaliforniából származik. Ha egy igazán remek post punk mixet keresel a ’90-es évekből, melyben megjelenik Lana stílusa és a mai indiai pop, akkor a Bethany Cosentino és Bobb Bruno duóval biztosan meg leszel elégedve. A banda 6 éve sikeresen működik, nagy népszerűségnek örvendenek. Az idei albumuk, a California Nights egyszerűen fantasztikus.

[vembed youtube=”nN1XzxOQWrA” ]

 Sky Ferreira

Sky Ferreira nemcsak szép, hanem tehetséges is. A 80-as évek popzenéjének képviselője, melyet Lorde-dal és Lana stílusával ötvöz. A Rolling Stones és a GW Hatchet magazinok azt írták róla, hogy dalszövegeiben a szerelem játssza a meghatározó szerepet.

[vembed youtube=”6dyeFalOjw0″ ]

 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük