Kövess minket

Hiphop

DaBaby mégis bocsánatot kért a fura AIDS monológjáért, miután Dua Lipa is kritizálta őt

Megosztva

DaBaby félig bocsánatot kért, miután a hétvégén a Rolling Loud fesztiválon bizarr monológot nyomott le AIDS betegekről, vizes vaginákról, és parkolókban adott orális kényeztetésről. A rapper a hét elején még azzal takarózott, hogy az internet népe gerjeszti csak a felhajtást, és neki is vannak meleg ismerősei és rajongói, tehát nem lehet homofób, most viszont, részben ugyan, de elismerte, hogy “érzéketlen” megjegyzéseket tett.

A rapper a vasárnapi koncertjén az alábbiakat mondta két dal között:

Ha nem úgy jöttél ma, hogy HIV pozitív, AIDS-es vagy, vagy bármilyen más halálos szexuális betegséget terjesztesz, amitől 2-3 héten belül meghalsz, akkor emeld magasra a telefonod vakuját. Lányok, ha puncitoknak víz illata van, emeljétek magasra a telefonotok vakuját. Srácok, ha nem szoptok faszt egy parkolóban, emeljétek magasra a telefonotok vakuját

A reakciók az értetlenség és az undor keverékei voltak online, melynek szele DaBaby-hez is eljutott, de bocsánatot nem kért a homofób szöveg miatt, mivel szerinte ez az egész felhajtás csak mondvacsinált. DaBaby igazából csak még mélyebbre ásta magát, hisz azzal próbált takarózni, hogy neki is vannak meleg ismerősei, de azok nem “mocskos” melegek, akik AIDS-ben szenvednek.

A botrány ezután gurult tovább, pláne hogy Dua Lipa is megszólalt az ügyben, aki a “Levitating” című slágerének remixén dolgozott együtt a rapperrel. “Döbbenten és rémülten állok DaBaby kommentjei előtt. Ez nem az az ember, akivel én anno együtt dolgoztam. Tudom, hogy a rajongóim tisztában vannak vele, hogy hol állok ebben a kérdésben, 100%-osan támogatom az LMBTQ közösséget. Együtt kell harcolnunk a HIV/AIDS betegek stigmatizálása ellen” – írta az énekesnő egy Instagram Story-ban.

Ezután DaBaby ismét megszólalt és részben bocsánatot kért Twitteren, de csak az AIDS betegektől, az LMBTQ közösségtől nem.

Azok, akiket valaha érintett az AIDS/HIV betegség, ti jogosan vagytok felháborodva, amit mondtam az valóban érzéketlen volt, nem akartam megbántani senkit, szóval elnézést kérek. Ami az LGBT közösséget illeti…nem kattogok rajtatok, azt csináltok amit akartok. A ti dolgotok” – írta.

Egy ezt követő posztban DaBaby azzal folytatta, hogy mindenki legyen boldog és büszke önmagára, ő is ezt fogja tenni, egyben várja a további koncertjeit, ahol remélhetőleg már nem mond hasonlókat.

(Billboard)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük