Kövess minket

Rock

Delain+Gentle Storm/Anneke+Amberian Dawn, arcletépős koncertje

Ez az este is eljött végre, aminek kicsit rohanós, mégis várakozós volt az eleje, itt a bejutásra és a késésre gondolok. De végül, minden sikerült, rekordidő alatt hámoztuk le magunkról a 200 réteget, így kellemes november elején, aztán gyors futás következett a pulthoz, hogy valami nedűt szerezzünk az arcunkba, nehogy szomjan haljunk a nagy izgalom közepette.

Megosztva

Így, letudván a kötelező köröket, végre teljes emberként furakodhattunk kecses gazellakígyó mozgással a tömeg balszélső elejére.

Anneke kezében volt immár a mikrofon, az Amberian Dawn után, amiről és a 30 perces játékidejéről sajnálatosan lecsúsztunk, bár a közönségvélemények annyira nem ejtettek kétségbe, hogy ez így alakult.

[vembed youtube=”H6SF6lvEqK8″ ]

Anneke-nek a munkásságát már régóta ismerem, és szeretem, viszont ez a folkos metál, a Gentle Storm-mal, kicsit megmosolyogtató volt számomra, amiben nyilván ugyanúgy tökéletes hangja van, de akkor is, valahogy nem ment, hogy komolyan vegyem. Viszont volt velük egy fiatal lány, Merel Bechtold, aki valami eszméletlen, hogy mit művelt a gitárral, és még csak 23-éves. Ez már egy biztos út, a tökéletes zenésszé váláshoz, mivel ezzel a brigáddal turnézhat végig, ami olyan gyakorlatot, ismeretséget a zenei világban, és ismertséget a világban, ad, amit kevés zenész mondhat el magáról, főleg ennyi idősen.

15-évesen kezdett el gitározni, fél év után lett egy saját bandája, aztán már két évre rá, elkezdett nagy bandákban is játszani, köztük volt már a Delain is, és 2013-ra már fellépett a világ legnagyobb metál fesztiválján a német Wacken Open Air-en.

Ami viszont mindenkinek megdobogtatta a szívét, az a felcsendülő Gathering szám volt, és persze persze, az új számokhoz, és az atmoszférához kellenek az eredeti tagok, de akárki akármit is mond, a hang a lényeg, főleg, ha egy ennyire meghatározó énekesről beszélünk, mint Anneke. Így teljesen eredeti lesz az a szám, hiszen anno is ő énekelte, a többit meg megtanulták eljátszani a Gentle tagok, és hatalmasat szólt.

Az Eleanor volt az első dobbanás, aztán szerencsére még egyet sikerült ’becsempészni’ a setlist-re, méghozzá a Strange Machines-t.

[vembed youtube=”PIHV9YNCdRk” ]

Közben elhangzott egy Agua de Annique szám, a Witnesses is, amit ugye a Gathering után csinált a férjével pár évig.

[vembed youtube=”bIjf7NidoQg” ]

Köszönhetően a zenei sokszínűségének, akármilyen formációval is jön hozzánk, mindig fel tudja dobni különböző saját számokkal az estét, ami egyetlen egy bandatagtól se a közönségtől sem idegen.

Fájó részt képzett viszont a programban is szereplő 9 számos koncert idő..és mivel utánuk következett a Delain, mint fő banda, így nem kaphatott elég teret a visszataps.

De búslakodásnak helye nincs, mert így is tökéletes volt, és szerencsére még fogunk vele találkozni elég sűrűn.

Gyors, cigi, fröccs, nemzetközi kapcsolatépítés, mosdó, és már pörgették is tovább az estét. Kíváncsi voltam, hogy ki az, akit betesznek fő előadónak, mármint, hogy mit tud, amivel ezt kiérdemelte, mert nyilván tudtam, hogy ki lesz az. De, hogy őszinte leszek, nem vett meg.. Nem volt annyira rossz, és értem én, hogy nem a mi korosztályunk volt az utolsó, aki valaha is 16-éves volt, és szeretett pop-rock bandákat hallgatni, és a többi hasonszőrű kispajtással csápolni az első sorban, tehát a mai fiatalabb generációknak is szüksége van erre, amit ki kell szolgálni, és ők ezt meg is teszik. Csak, valahogy nekem nem feltétlenül illett ebbe a képbe, mert a másik két banda, azért ehhez képest eléggé más közönséget vonzott be, és mozgatott meg, így ennél, amennyien ugráltak, mellette annyian álltak, és néztek ki a fejükből, hogy ez most komoly?

De képességükhöz mérten teljesítették az elvártakat, és ők is nagyon kedvesek és vidámak voltak, így szerintem egy nagyon jó kis estét zártunk, rengeteg emberrel, amit szintén nagyon jó volt látni!

[vembed youtube=”Ubi1m5pR3hM” ]

A végén, természetesen lejöttek a bandatagok pacsizni a rajongókkal. Egészen szürreális volt az Anneke standjánál feltorlódott embertömeg látványa. Egyik fotót követte a másik, cd, cipő aláírások, pálinkakóstoltatás a kedves, és gyanútlan előadókkal. Ebből a fiatal, gitáros lány sem maradhatott ki, akinek szintén átrendezte kicsit az arcát eme kemény mádzsár nedű, de két torzulás közt nagyon hálásak voltak érte, vagy azért, hogy már végre elfogyott, és nem lesz következő.

Az ilyen eseményen való részvételt mindenkinek csak ajánlani tudom, mert ez nagyobb lelki és mentális tisztulást eredményez, mint bármilyen pszichodoki, vagy gyógyszer!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés