Kövess minket

Hiphop

Diddy: Imádom, hogy ennyien rappelnek, de nem akarom, hogy felhíguljon a hiphop kultúra

A mogul szerint mindenki ugyanarról szövegel.

Megosztva

Forrás:

2018-ra a hiphop zene annyira nyeregbe került, hogy gyakorlatilag ez a stílus diktálja a mai mainstream zenei trendeket. 2017-ben magasan a hiphop volt a legtöbbet streamelt zenei műfaj, és az év első két hónapja alapján ez idén se fog nagyon változni. Persze a popularitással rengeteg új előadó is jár, akik mind ki akarják szakítani a maguk kis szeletét a sikerből. Diddy is érzi a hatalmas pörgést, egyrészről örül neki, másrészről megvannak az aggályai.

A leggazdagabb rapper szerint annyi rapper van ma a palettán, hogy az üzenetük összemosódik, egyre nehezebb megkülönböztetni az egyik új előadót a másiktól. 

Annyi ember rappel manapság, imádom. Szó szerint kicsit sok is, nehéz ennyi mindent feldolgozni nap mint nap, mivel mindenki ugyanarról szövegel, csak különböző stílusban” – kezdi Diddy az elmélkedést, de gyorsan hozzáteszi, hogy nincs itt semmi hate, szimplán nem akarja, hogy ez ártson a műfajnak.

Ez csak a saját véleményem, nem akarok senkit sem lehúzni ezzel, csak félek, hogy felhígul a hiphop kultúra azáltal, hogy futószalagon készülnek a dalok és elveszik az értelme.

Love a végére egy kis felszínes tanácsot is bedob a feltörekvőknek.

„Az előadóknak különlegesnek kell lenniük. Azt akarom ezzel mondani, hogy ha most akarsz beszállni a rap bizniszbe, akkor legyél nagyszerű, különben elveszel a zajban. Feltörekvő rapperek, RnB énekesek, és táncosok, dolgozzatok tovább, és próbáljatok meg különlegesek lenni”

Diddy szavait persze nem csak az amerikai, de akár a magyar szcénára is rá lehet vetíteni. Mindenki emlékszik, hogy 10 évvel ezelőtt még a „fogom a májkot, írom a sorokat” féle rap zene futott itthon, majd a Youtube előretörésével jöttek a pop-rap féle siránkozós, szerelmes rap szövegek, jó pár évig mindenki azon kattogott, most pedig itt van a trap (ohh mert, hogy nagyon is itt van) és most szépen erre a hypevonatra huppanak majd fel egyre többen. Tehát az üzenet áll: legyél különleges, legyél nagyszerű!

[instagram]BfuD0V0DWlV[/instagram]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés