Kövess minket

Hiphop

Diddy váratlant húzott a zenebizniszen belül, átadta az ex-Bad Boy előadóknak a kiadói jogokat

Megosztva

A közbeszéd általában nem túl kegyes, ha nagy kiadókról van szó, de Diddy és az általa menedzselt Bad Boy ezt visszamenőlegesen szeretné megváltoztatni. A Bad Boy persze ma már közel sem nevezhető komolyabb játékosnak a zenekiadás terén, a labelfőnökön és saját fián, King Combs-on kívül gyakorlatilag Machine Gun Kelly-t és Janelle Monáe-t tudja csak felmutatni, de korábban olyan neveket menedzseltek, mint The Notorious B.I.G., Faith Evans, Mase, The LOX, vagy hogy újabbakat említsünk, Pitbull és French Montana. Diddy most az utóbbiak közül többeknek átadja a dalaik kiadói jogait, pedig ehelyett arra is lett volna lehetősége, hogy busás összegért megváljon tőlük.

Pár napja Cam’ron posztolt arról, hogy Ma$e visszakapta dalai kiadói jogát, miután megegyeztek Diddy-vel, és nem ő az egyetlen, aki ilyen dealt kötött a mogullal.

A TMZ úgy tudja, hogy Faith Evans, The Lox, 112, The Notorious B.I.G. örökösei, és még sokan mások megkapják a kiadói jogokat a Bad Boy katalógusból, sőt a velük dolgozó dalszerzők is részesülnek a dealből.

A húzás elég unortodox egy kiadófőnöktől, pláne úgy, hogy állítólag a Bad Boy portfólióját több száz millió dollárért (!!) akarták megvenni befektető cégek, de Diddy visszautasította az ajánlatot.

Diddy azzal indokolta a döntést, hogy forradalmasítani akarja az iparágat, és megerősíteni a művészek pozícióját a zenebizniszben. Az öröksége részeként Diddy azt reméli, hogy másokat is gazdagíthat a közösségében. Kanye West biztosan örömmel bólogat a hír hallatán, hisz többször kikelt a kiadók ellen, akik foggal körömmel ragaszkodnak a kiadói jogokhoz.

Diddy a jótékonykodás mellett hamarosan új nagylemezzel jelentkezik, annak sem utolsó promo a támogató lépés.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés