Kövess minket

Aztaa

Diplomáciai botrány törhet ki Kanada és Kína között egy, a Wu-Tang Clan logójával ellátott „Wuhan” feliratos póló miatt

Wuhan ain’t nuthing ta f*ck with.

Megosztva

Forrás:

Kína azonnali magyarázatot követel Kanadától egy interneten megvásárolható póló miatt, melyen a Wu-Tang Clan jól ismert „W”-t formázó logójába a Staten Island-i csapat neve helyett rendhagyó módon a „Wuhan” szó került fel.

A pólóról szóló „ártalmatlan” mém egy Kanadában dolgozó kínai diplomatának szúrt szemet Weibo-n (a kommunista országban használatos közösségi oldalon) még tavaly, aki az első sokkhatás után gyorsan fellapozta az internetet és berendelt magának pár darabot belőle.

A sztori innen pörgött aztán igazán fel; emberünk, ahogy kézhez kapta a ruhákat megmutatta azokat munkatársainak is, ebből pedig előre nem látható módon egy kisebbfajta diplomáciai botrány kerekedett. Kína ugyanis felszólította a kanadai kormányt, hogy vizsgálják ki, miként kerülhetett forgalomba a póló, mivel szerintük teljességgel elfogadhatatlan, hogy a koronavírus okozta világjárványt Wuhan városával próbálják azonosítani, illetve a denevér alakú logót is erősen kifogásolják.

[twitter]https://twitter.com/austinramzy/status/1356193191137959936[/twitter]
A Reutersnek adott nyilatkozatában Kanada külügyi képviseletének egyik szóvivője próbálta tisztázni a helyzetet tegnap. Mint mondta, a logót a nagykövetség egyik dolgozója tervezte, de egyáltalán nem bántó szándékkal. Tulajdonképpen csak egy belsős ajándékról van szó, melyhez a nagykövetség azon dolgozói juthattak hozzá, akik segítettek a pandémia kirobbanásakor hazahozni a Kínában ragadt kanadai állampolgárokat.

Mindettől függetlenül a szóvívó elismerte, hogy hibáztak, majd elnézést kért a félreértés miatt.

(Guardian)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés