Kövess minket

Aztaa

Dirk Nowitzki megkapta Dallas városának kulcsát

A német kosaras már húsz éve szolgálja a Maverickset.

Megosztva

Forrás:

1998-ban került az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) körforgásába a németek klasszis játékosa, Dirk Nowitzki. Azóta már a huszonegyedik szezonját gyűri a Dallas Mavericksben, ahol szinte az összes létező rekordot megdöntötte, csak hogy a legfontosabbakat említsük: ő a csapat történetének legtöbb pontott szerzett játékosa (31187), övé a legtöbb lepattanó (11331), a legtöbb blokkolt dobás (1263), valamint a legtöbb lejátszott mérkőzés (1440) is. Összesen tizenöt alkalommal vezette legalább rájátszásig a gárdát, a 2006-os elveszített döntő után 2011-ben aztán sikerült behúzniuk a bajnokságot. Dirk nagyszerű teljesítményt nyújtott a fináléban, meg is kapta a döntő legértékesebb játékosának járó trófeát. De ő volt például az első európai, aki All Star-gálán lépett pályára, és ugyancsak első európaiként megválasztották az alapszakasz legjobbjának 2007-ben.

[vembed youtube=”wiKwbS2Nb0o” ]Az NBA-ben töltött húsz éve alatt végig hűséges volt a Mavs csapatához, ezért (is) kaphatta meg a magyar idő szerint csütörtök hajnalban lejátszott Dallas Mavericks-Brooklyn Nets kosárlabda-mérkőzés szünetében a város kulcsát Mike Rawlings polgármestertől.

[twitter]https://twitter.com/swish41/status/1065457370967535618[/twitter]
Játéka mellett külön kiemelték a közösség érdekében végzett humanitárius tevékenységét, a német ugyanis saját alapítványán, a Dirk Nowitzki Foundationön keresztül olyan szervezeteket támogat, amelyek nehéz körülmények között élő gyermekeknek, fiataloknak nyújtanak segítő kezet.

Az átadó ünnepségen a 41 éves Nowitzki viccesen megjegyzte, hogy még a saját házához sincs kulcsa, mivel felesége szokta zárni az ajtókat. A polgármester pedig figyelmeztette, ne gondolja, hogy a kulccsal együtt ingyen parkolóhely, netán adózási kedvezmény jár.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés