Kövess minket

Hiphop

DMX épp a halála előtt fejezte be új albumát, állítja a rapper menedzsere

Megosztva

Forrás: RapUp

A hiphop világát április 9-én rázta meg a sokkoló hír: 50 éves korában, drogtúladagolás miatt bekövetkezett szívrohamban elhunyt DMX, akinek mint utóbb kiderült, a végzetes tragédia előtt épp elkészült az új albuma.

Ami így már posztumusz kiadványként, de mindenképpen ki fog kerülni, többek közt erről is beszélt a napokban a Ruff Ryders Entertainment (DMX által 1998-ban létrehozott lemezkiadó – a szerk.) kiadó társalapítója, Darrin „Dee” Dean és X menedzsere, Craig Brodhead egy aktuális interjúban. A rapperhez közel álló duó a beszélgetés során fedte fel, hogy DMX és csapata négy hónapra bezárkózott a stúdióba Nashville városában, ez idő alatt készült el igen intenzív munkafolyamatok során az új lemez, mely szerintük az mc „eddigi egyik legjobbja.”

Dean, aki mély fájdalmát fejezte ki alkotótársa halála miatt, részletezte is az eredetileg nyárra tervezett projektet, állítása szerint „nem is hallottunk még olyan zenét, mint amilyet most csináltak. Talán ez [DMX] egyik legkomolyabb albuma. Az egyik legjobb, egy klasszikus.”

„[DMX] már nagyon izgatott volt az album miatt, alig várta, hogy promótálni kezdjük és előjöjjünk ezekkel a zenékkel.” – tette hozzá Broadhead. Külön érdekességként kiderült, hogy egy, az HBO-nak gyártott, DMX életét feldolgozó dokumentumfilm is épp elkészült, azt még nem tudni, hogy a váratlan tragédia után így mi lesz a doksi sorsa.

Ahogy azt februárban mi is megírtuk, X maga is megosztott pár infót az érkező, sorban kilencedik, most már csak posztumusz korongról. Mint nyilatkozta, a lemezen Pop Smoke is szerepelni fog, olyan nagy nevek mellett, mint Snoop Dogg, Lil Wayne, Alicia Keys, Usher, vagy épp Bono a U2-ból. Mint azt a Hypebeast cikke kiemeli, ennyi közreműködés még soha nem volt az mc egyik albumán sem. Az új anyag megjelenési dátuma, vagy címe egyelőre ismeretlen.

(Hypebeast)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés