Kövess minket

Aztaa

Döbbenet! Az év első 10 napján 100 emberre lőttek rá Chicago-ban!

A város szinte vérben tocsog, évről-évre drasztikusan nő a fegyveres gyilkosságok száma.

Megosztva

Az Amerikai Egyesült Államok robog a saját végzete felé. A világon itt található a legtöbb lőfegyver civil tulajdonban, az illegális csempészetről nem is beszélve. Bár a fegyvertartási törvények olyan lazák, mint Kanye West gatyamadzagja, mégis sokkoló az a statisztika, mely a napokban látott napvilágot.

Január első 10 napjában több, mint 100 emberre lőttek rá a Szelek városában! Ez bizony új rekord, sajnos nem a legpozitívabb értelemben… Tavaly ugyanis ebben az időszakban „csupán” 40 lövöldözés volt, ebből 9 halálos kimenetelű. 2015-ben összesen 3000(sic!) embert ért fegyveres támadás. Az eddig eltelt rövidke idő alatt azonban világossá vált, hogy hiába Barack Obama vigyázó szeme, a városban tovább üzemel a mészárszék. 2016 első hétvégéjén összesen 19 embert lőttek agyon, nem kell hozzá túl nagy képzelőerő, hogy lássuk itt némi túlzással ugyan, de lassan elfogynak az emberek!

A város polgármestere, Rahm Emanuel szerint a legnagyobb probléma az, hogy a város a bűnözés melegágya lett az elmúlt időben. Sőt, bátran kijelenthetjük, hogy Amerika legveszélyesebb városának járó díj is őket illeti meg.  A bandák valóságos embervadászatokat tartanak, lőnek mindenre és mindenkire, aki csak mozog. Ezzel egyenesen arányosan a rendőrök sem fogják vissza magukat, ők is „tisztességesen” ritkítják a bűnöző állományt. Példának okáért ezen a héten egy 16 éves fiút, pont annyi lövéssel „tették ártalmatlanná”, ahány éves volt…

Chicago-ban található a legtöbb illegálisan tartott fegyver az országban, és ez az adat évről-évre nő. A bandák erősödnek, az életszínvonal csökken, hogy kevesebb lesz a gyilkosság? Sajnos nem valószínű…

Hogy kissé örömtelibb hangulatban zárjuk a cikket, New-York ellenben megindult a tisztulás útján. Ugyanis, ott is rekord született, tavaly „csak” 400 embert öltek meg a városban. Ollé!

(complex.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés