Kövess minket

Bulvár

Dollármilliárdost csinál az Adidas Kanye Westből

Meghosszabbították a szerződésüket, még több Yeezy érkezik a jövőben!

Megosztva

Az Adidas és Kanye West frigye nem indult könnyen. Történt ugyanis, hogy 2009-ben Kanye szerződést kötött a  Nike-val, ekkor jelentek meg az emszí-producer által tervezett  Air Yeezy lépők az üzletek polcain. A brand azóta hihetetlen módon kinőtte magát, ezek lettek az egyik legnépszerűbb cipők az egész világon. Persze, azokon a részeken, ahol megtudják fizetni a kicsit sem olcsó csukákat. Kanye viszont úgy érezte, hogy a Nike nem ad elég teret, hogy a kreativitását kiélje, ezért felbontották a szerződésüket. Egy beef-et is írt akkor volt főnökeinek a cégnél. Nem sokkal később a rapper átpártolt a konkurens Adidas-hoz, ahol nagy örömére szinte azt csinál, amit csak akar.

Legutóbb 2014-ben szerződtek ismét a felek egymással, akkor 10 millió dollár ütötte Kanye markát, most minden eddigi összeget megfejelt a háromcsíkos cég, hogy a soraiban tartsa a rappert. Ha hinni lehet a híreknek milliárdos összegről van szó… Dollárban! Az Adidas története során ennyit még senkinek sem fizetett, pláne nem olyasvalakinek, akinek úgymond semmi köze a sporthoz. Maximum nézi… 

Persze, ezért a pénzért meg is kell dolgozni. Kanye feladata lesz a jövőben, hogy kosaras és amerikai foci cipőket is tervezzen a Yeezy sorozat darabjai mellett. Lesz egy rakás Ye kiegészítő és bolt is világszerte. Igyekeznek felpörgetni a márkát, amennyire csak lehetséges, hiszen a friss NBA bajnok LeBron James egész életre szóló szerződést kapott a Nike-tól, ami komoly fegyvertény a „pipások” részéről.

A hip-hop világában EDDIG csak egy dollármilliárdosról tudunk. Ő pedig nem más, mint Dr.Dre, aki szintén nem közvetlenül a zenéje miatt gazdagodott ilyen hihetetlen mértékben meg, hanem miután eladta cégét, a Beats-et, mely fejhallgatók gyártásával vált ismerté.

(TMZ.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés