Kövess minket

Hiphop

Dopeman: A virágzó magyar szabadság leglátványosabb jele, hogy a Krúbi ilyen koncertet adhatott a Szigeten

Megosztva

Dopeman egy Facebook Live-ban reagált Krúbi vasárnapi, Sziget fesztiválos koncertjére, ahol több ezer ember skandálta két dal között, hogy „mocskos Fidesz” – szúrta ki a Mandiner. A volt erősen kormánykritikus, most már inkább kormánybarát előadó szerint Krúbit nem lehet hibáztatni a történtekért, mivel egy fiatal lázadó rappernek az a dolga, hogy szidja a kormányt és a miniszterelnököt, akármilyen munkát is végez az utóbbi.

A koncerten ugyan nem Krúbi üvöltötte, hogy „mocskos Fidesz”, hanem a közönség, de a rapper egy törpe Orbán-bábut is használt a fellépése során, mint kellék, magasba emelve azt, a híres Oroszlánkirály jelenetet parodizálva. Dopeman szerint az, hogy ilyeneket megtehet és nem lehetetlenítik el, „a virágzó magyar szabadság és demokrácia leglátványosabb jele„. Vélekedése szerint autokráciákban elnyomnák az ilyen hangokat, sőt szerinte egyes nyugati demokráciákban is nagyobb a cancel culture, mint nálunk. Azt mondjuk nem kommentálta, hogy akkor miként cenzúrázhatták nemrég politikailag Beton.Hofi egyik koncertközvetítését.

Dopeman a gondolatmenetét azzal zárta, hogy 2023-ban talán még erősebb is a demokrácia és a szabadság itthon, mint pár éve, hisz őt anno meghurcolták és „betiltották”, mikor Orbán fejet rúgdosott egy tüntetésen. Ma már persze nem tenne ilyet. Alább a szóban forgó élő.

DopeRatív: Miért nem értitek az Orbán rendszert? Krúbi a megmondhatója…😊

Posted by DopeMan on Wednesday, August 16, 2023
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés