Kövess minket

Aztaa

Dopeman örül, hogy bárki vonulhatott a Pride-on, de azért mégsem

Megosztva

Még a felhőtlen balatoni nyaralása közben is szakít időt Dopeman arra, hogy egy-egy vlogban elmondja véleményét a legfrissebb és a legnagyobb érdeklődésre számottartó közéleti témákban. Ezúttal a múlt hétvégi, budapesti Pride-ot vette górcső alá a veterán rapper, aki saját elmondása szerint örül a rendezvény lebonyolításának, annak azonban már kevésébé, hogy kiskorúak is szép számmal vettek részt a vonuláson, szüleikkel egyetemben.

Dopeman leginkább azért boldog, mert a Pride léte szerinte igazolja, hogy az országban nincs diktatúra, hiába mondja ezt az ellenzék. Na meg azért is, mert a sok ember között egy kutyának öltözött férfi is felbukkant, sőt, látott olyan képeket, ahol egy plakáton Orbán Viktort gyalázták, ami szerinte szintén elképzelhetetlen lenne egy valódi, keményvonalas diktatúrában. Pozitív dolognak tartja továbbá azt is, hogy habár az LMBTQ közösség állandóan az őt ért támadásokról beszél, pont az idei Pride által bizonyosodott be, hogy valójában senki sem bántja őket, azt a kevés ellentüntetőt kivéve.

“Mint ahogy azt láttuk, a társadalom teljesen elfogadva őket engedte, hogy végigvonuljanak. Senki nem állt ki velük szemben, sem ellenük. (…) Tulajdonképpen láthattuk azt, hogy nyugodt, szabad a vonulás Magyarországon és Budapesten az LMBTQ közösségnek. Ez megnyugtathatta őket olyan szempontból, hogy nem bántja őket senki.”

A finomkodó, udvarias kezdés után aztán egyre jobban belelendült Dope; whiskey-kólát kortyolgatva kifejtette, miként lett a mai generációnak a többségi társadalom elleni lázadás a “melegség”, és hogy miként épül erre már egész iparág a világ nyugati féltekén. Az egykor még ellenzéki nézeteket valló (és Orbán fejjel focizó), újabban inkább a Fidesz felé húzó egykori “alternatív miniszterelnök” elmondta, ha valaki kormányváltásban reménykedik, azt nem ezzel a 30 ezerrel vonulóval fogja elérni. Orbán Viktornak meg amúgy is igaza van, mert ez a közösség nem való a gyerekeknek, ezzel szemben a pedofil ellenes törvény abszolút helyénvaló, mivel az a fiatal generáció védelméről szól. Baloldali véleményterrort emleget, mert ha valaki egyetért a kormánnyal, akkor az rögtön homofóbnak, fasisztának, diktatúrapártinak lesz kikiáltva. Persze az egész szépen, előre le van zongorázva a háttérben:

“A baloldalnak, az ellenzéknek is sikerült ráülnie erre a mozgalomra, mert a munkásokat már elvesztették, azok elég jól keresnek a multiknál, úgy hogy kellett találni egy olyan réteget, ami el van nyomva. De különben nincs elnyomva, mert rengeteg pénzt, meg támogatást kap, de ők most ilyen forradalminak tűnnek.”

A sokat látott rapper intézett néhány gondolatot a drogosokhoz is. Úgy hiszi, hogy a nagyipari kábítószer-fogyasztás Amerikában, vagy akár Magyarországon elősegíti az ilyesfajta folyamatokat. A rendszeresen keménydrogokat fogyasztó szülök “szellemi és fizikális romhalmazokat” hoznak világra, akik aztán szivárványhadseregbe verődve harcolnak mondvacsinált jogokért, de az országukat nem képesek megvédeni baj esetén. A videó végén megjegyzi, hogy bár tudja, hogy a miniszterelnök kampányból megy szembe Brüsszellel, mégis igaza van, mert nem hagyja elfajulni az ilyesfajta dolgokat, mint azt az ókori Rómában vagy Görögországban tették annak idején.

Búcsúzól még megjegyzi:

“De mondom nem akarok megbántani senkit, de ami a legszebb az egészben, hogy tudom, hogy bántom. De ha mélyen átgondolja ő, amit mondok, akkor ő is tudja, hogy igazam van.”

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés