Kövess minket

Hiphop

Dr. Dre anno megtiltotta 50 Cent-nek, hogy DJ Premierrel dolgozzon

Megosztva

DJ Premier felelevenített egy sztorit, miszerint anno sikeresen ledumált egy kollabot 50 Centtel, de aztán Dr. Dre egyszer csak közbeszólt, hogy felejtse el.

Premier az új, „Hip-Hop 50 Vol. 1” című EP-jének promózása céljából ugrott be a Breakfast Club című reggeli rádióműsorba, ahol elmondta, hogy Fifty épp hullámvölgyben volt a 2000-es évek elején, mikor megkereste a kollab ötletével valamelyik válogatáslemezére.

Leszerződtem Fat Joe Terror Squad kiadójához, és úgy volt, hogy csinálunk egy válogatáslemezt, valahogy úgy, ahogy Khaled szokta csinálni, az első kislemez pedig egy 50 Cent kollab lett volna. Akkoriban sokan nem szimpatizáltak 50-vel, rengeteg dráma tapadt a nevéhez, de mi azonnal megtaláltuk a közös hangot egy telefonbeszélgetés során. Megígérte, hogy ráugrik egy dalomra, de mikor elérkezett az idő, hogy felvegyük a részét, visszamondta. Felhívott, hogy nem fog menni a dolog, mire visszakérdeztem, hogy miért? Azt válaszolta, hogy leszerződik Eminemhez és Dr. Dre-hez, én meg így neeeemár. Felhívtam Dre-t, mire mondta, hogy Preem, imádlak tesó, de nem engedem neki, hogy bármit is csináljon, amíg fel nem vesszük a debütáló albumát” – emlékezett vissza a producer és DJ.

50 Cent első nagylemeze, a Get Rich or Die Tryin mint tudjuk persze hatalmas siker lett, Premier és 50 pedig végül 2011-ben csak együtt dolgozott a „Shut Ur Bloodclot Mouth” című trekken, de Premier szerint az lett volna az igazi, ha még a nagy sztársága előtt csinálhatott volna vele egy dalt. „Mindig mondom Fifty-nek, hogy még tartozol nekem azzal a zenével” – tette hozzá a DJ.

Alább a teljes beszélgetés.

(VIBE)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés