Kövess minket

Hiphop

Dr. Dre: Ha nincs The D.O.C., nincs The Chronic lemez sem

Megosztva

Dr. Dre lesz a vendége Kevin Hart „Hart to Heart” című műsorának, ahol többek közt a producer és rapper szólókarrierjének kezdetéről is szó lesz.

A Billboard birtokába jutott részletben Dre elmeséli, hogy anyagi nézeteltérések miatt hagyta ott az NWA-t, és a klasszikussá érett szólólemezét The D.O.C. unszolására rakta össze.

Belekeveredett a pénz és az üzlet a csapatba, és ez szétválasztotta a barátságot” – kezdte Dre. „El kellett válnom Eazy-E-től, mert ő úgy döntött, hogy más utat választ. Ice Cube már elment, szóval egyedül maradtam. Fogalmam sem volt, hogy mi a f***hoz fogok kezdeni, csak azt tudtam, hogy megvan a tehetségem„.

Végül egy beszélgetés egy közeli barátjával, The D.O.C.-vel meggyőzte őt, hogy elkezdjen dolgozni a debütáló stúdióalbumán. „Egy közeli barátom, D.O.C. rábeszélt, hogy készítsem el a Chronic albumot. Nem az én döntésem volt, rábeszéltek, hogy csináljam meg. Csak bementem és belevágtam, mert akkoriban úgy éreztem, hogy ez egy most vagy soha helyzet. Belekényszerültem. Élet-halál helyzet. Ez a lemez fogja eldönteni, hogy a stúdióban maradok-e vagy sem.

Aki többet szeretne tudni The D.O.C. életútjáról, itt írtunk róla részletesebben.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés