Kövess minket

Hiphop

Dr. Dre szerint a közösségi média lerombolta az előadók titokzatosságát

És ha most lenne kezdő, utálná ezt a helyzetet.

Megosztva

Forrás: YouTube

Ritka interjút adott Dr. Dre és Jimmy Iovine a GQ brit kiadásának. A két zenei pionír többek közt beszélt arról, hogy saját iskolát indítanak, ahol az új Steve Jobs-ot keresik, de adtak tippeket az üzleti sikerhez vezető rögös út leküzdéséhez, és a közösségi média hatását is elemezték. Utóbbiról Dre-nek nem volt valami pozitív véleménye. 

„Én nagy valószínűséggel utáltam volna a közösségi médiát, ha az én időmben létezett volna. Van egyfajta titokzatosság az előadók körül, ami manapság teljesen le van rombolva. Én szerettem ezt a titokzatosságot. Nincs szükségem arra, hogy mindenki tudjon róla, hogy épp mit csinálok, merre vagyok. Vagy, hogy mit fogok csinálni. Volt egyfajta rejtelmes érzés régen a zenében, ami szórakoztató volt, hisz nem tudhattad, hogy mi fog történni” – mondta Dre, aki ehhez igazodva elég visszafogottan használja a közösségi médiát, ritkán posztol Twittere és Instára. 

Iovine szintén elemezgette kicsit a közösségi média hatását a kultúrára.

„Nem tudom, hogy milyen hatása van pontosan az Instagramnak. Ha Michael Jacksonnak lett volna Instája, egészségesebb lett volna? Ki tudja. Szerintem a hírnévnek van most a legtöbb ereje, ez az új valuta. A lájkok. Ezért raknak ki manapság szinten minden nap új zenéket. Az egész csak marketing. De emiatt pont nem lehet mind nagyszerű minőség.”

Alább csekkolható a teljes interjú.

[vembed youtube=”a4Cyg1qATfg” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés