Kövess minket

Tech

Drake, Ariana Grandé és Kim Kardashian Instagram követőinek hatalmas része kamu – állítja egy kutatás

Van, akinek a követőbázisának fele kamuprofilokból állhat.

Megosztva

Forrás:

Instagram felhasználók nagyon is jól ismerik a pillanatot, mikor rezeg a telefon, odanyúlsz és látod, hogy valaki bekövetette a profilodat, egy aprócska mosoly jelenik meg az arcodon és már kattintanál is az értesítésre, hogy megtudd, kit köszönhetsz a követőid cuki kis családjában, mikor leesik, hogy a „sexygirls_fuck675949” valószínűleg egy spambot, téged pedig senki sem szeret (abban a pillanatban legalábbis így érzed). Na, hasonló a platform legkövetettebb embereivel is megtörténik, max őket nem érdekli, legalább ezzel is közelebb kerülnek egy újabb millió átlépéséhez. 

Az ICMP nevű angol zenei iskola nemrég megpróbálta összeszedni, hogy pontosan hány százaléka lehet kamu a nagyobb sztárok követőinek, a végeredmény pedig egészen döbbenetesre sikeredett. A kutatás szerint a lista élén álló Ellen DeGeneres követőinek közel 58%-a lehet kapitális FAKE, de Toni Kroos futballistának is 57% körül mozog a kamuprofillal rendelkező követők száma, eközben a koreai fiúbanda, a BTS is 48%-nál áll, Kourtney Kardashian is  49%-ot húzott be, ahogy Taylor Swift is, Ariana Grande pedig 46%-ot, Kim K pedig 44-et. Drake már messzebb került az élbolytól, de a 38% még így is elég magas.

A kutatást több különböző programmal és algoritmussal végezték el, melyek a kamuprofilokról jellemző tulajdonságokat figyelik, például azt, hogy az adott profil mikor volt utoljára használva.

A teljes listát itt lehet csekkolni.

(Highsnobiety)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés