Kövess minket

Hiphop

Drake beígért egy rap fókuszú EP-t, és egy verseskötetet is megjelentet

Megosztva

Drake olyan éhesen nyomja jelenleg az ipart, mintha csak most írta volna alá az első lemezszerződését, és nem egy dollármilliomos szupersztár lenne, akinél sorakoznak a brandek egy kis jól megfizetett kollabért. A rapper tavaly a nagy sikerű Certified Lover Boy lemezzel tért vissza, majd szinte a semmiből ma újabb projektet dobott le, Honestly, Nevermind címmel, és állítása szerint esze ágában sincs ezután pihenni.

Az Honestly, Nevermind nem csak a hirtelenségével, de a hangzásával is nagy meglepetést okozott. Drizzy ezúttal teljesen visszaszorította a rap zenét, de még érzelgős R&B-nek sem lehet nevezni a projektet, helyette egy house és jersey club inspirálta elektronikusabb alapú lemezt kaptunk, énekekkel és itt-ott rap verzékkel tarkítva. Az első reakciók alapján erre senki sem számított, Twitteren bevásárlóközpontok ruhaboltjaiba való háttérzenének titulálják a fanok a projektet. A lemezt amúgy Virgil Abloh-nak címezte Drake, aki DJ-ként is tevékenykedett a ruhatervezés mellett.

Drake eközben a SiriusXM-en futó új showjában adott egy kis kontextust a lemezhez, de bevallása szerint „nem akarja magyarázni” a miérteket, azaz, hogy miért ment el ebbe az irányba.

Lejátszok nektek egy lemezt, ami nagyon közel áll hozzám. Olyan hat-hét hónapot dolgoztunk rajta kábé, ezt a projektet már nagyon régóta meg akartam csinálni. Nem akarom túlmagyarázni, csak megnyomom a lejátszás gombot, mert ez egy csomó olyan zene, amit imádok” – mondta a projektről, majd megnyugtatott mindenkit, hogy jön másféle zene is tőle hamarosan.

„Van egy következő Scary Hours EP is a fiókban, ami hamarosan érkezik. Jó, azért nem most azonnal, először szeretném, ha kicsit ezt a lemezt ízlelgetnétek, de jön a Scary Hours új része is. Eldobjátok majd az agyatokat attól a Scary Hours cucctól” – mondta. Drizzy először 2018-ban dobott le egy Scary Hours kislemezt, azon szerepelt a gigasláger God’s Plan is. Tavaly pedig a Certified Lover Boy felvezetéseként jött a folytatás, Rick Ross és Lil Baby vendégszereplésével.

Ugyanebben a rádióműsorban Drake azt is felfedte, hogy egy verseskötet is tervben van tőle, de ennél többet nem mondott.

(HipHopDX, HNHH)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés