Kövess minket

Hiphop

Drake eltitkolt gyerekéről rappel Pusha T a „The Story Of Adidon” című új diss trekijében

Push hatalmas svunggal vágott vissza Drake freestyle-jára.

Megosztva

Forrás:

Az elmúlt évek legérdekesebb és egyben legkeményebb beefje van kibontakozóban Pusha T és Drake által. Push a május 25-én megjelent „Daytona” lemezén élesztette újra a kettőjük között lévő ellentétet, pár Drizzy szellemíróján élcelődő sorral. Drake szinte azonnal válaszolt egy „Duppy” című freestyle-lal, elég keményen nekimenve T-nek, fejéhez vágva, hogy nem is volt ő akkora drogbáró, mint ahogy szereti hangoztatni, és amúgy is csak egy kiöregedett MC, akinél még az általa vezetett GOOD Music kiadó előadói is tehetségesebbek. A válasz annyira erősre sikeredett, hogy sokan már-már túlzásnak érezték, hogy Drake ennyire beleállt a dologba, de ekkor még nem lehetett sejteni, hogy mi vár ránk. Pusha T ugyanis egy a Vulture-nak adott interjújában (mely még a Duppy előtt lett rögzítve, de csak utána jelent meg) arról beszélt, hogy kész egy egész nyáron át tartó harcra a torontói rapperrel. Oh harcot mondtam volna? Módosítsuk háborúra.

[vembed youtube=”VmwOMtkDxtk” ]Egy pár napos várakozás után ugyanis megjelent Pusha T válasz diss trekkje, a „The Story of Adidon„, amin nincsenek tabu témák és határok, Push gyakorlatilag szétszedi Drake-et. Lássuk is részletesen, miből is áll Pusha rap atombombája.

A borító

Kezdjük a legszembetűnőbbel, a dal borítóképével, amin Drake látható blackfaceben. A fotót David Leyes készítette a rapperről még a felfutása előtt, és állítólag Drizzy ötlete volt a koncepció. Az eredeti képhez tartozik egy másik is, amin Drake szomorúan lecsukja a szemét, ez azért árnyalja a borító megítélését, hisz a rapper a feketéket körülvevő elvárásokról akart mondani valamit, még ha ilyen bénán is. Pusha amúgy a dissben reflektál Drake feketeségére, mikor arról rappel, hogy Drizzy össze van zavarodva identitásával kapcsolatban, és még afro hajat sem mert növeszteni, mert csak félig fekete, és nem állt volna jól neki (Drake erről egy TV műsorban beszélt). A borítót Pusha T kiposztolta az Instagramjára, de azóta valamiért letörölték, vélhetően a fotós jelentette.

Forrás:

A család sem szent

Pusha senkit sem kímél, a dissben felhozza, hogy Drake apja otthagyta a családot, mikor a rapper még csak 5 éves volt, az anyja pedig azóta se talált párt, és boldogtalan. Drizzy az elmúlt években rendezte a kapcsolatát édesapjával, és a 2017-ben megjelent More Life mixtape-jének borítójára is felpakolta, Push viszont arra is utal, hogy a rapper ezt mindössze azért teszi, hogy a publikum előtt bizonyítsa feketeségét.

Ha Drake keres, Birdman is keres

Pusha rendszeresen oltja Lil Wayne-t azzal, hogy Birdman iszonyatosan átvágta egy nem túl fair szerződéssel, de a szintén Young Money tag Drake is beszophatta az anno aláírt dealjét, nem is véletlenül pereskedik évek óta ő is.

Te vagy az apa?

A legváratlanabb oltás a szám felénél érkezik, mikor Push arról rappel, hogy Drake-nek van egy eltitkolt gyereke egy volt francia pornóstól, Sophie Brussaux-tól. Push szerint Drizzy-nek fel kéne vállalnia a fiát, és gondoskodni róla, különben csak megismétli azt, amit az apja tett vele. „Itt egy babáról van szó, ez fontosabb, mint a rap zene, a karaktered forog kockán, maradjunk a tényeknél” – rappeli Push, aki már korábban is beleszállt azokba a rapperekbe, akik a rengeteg pénzük mellett szarnak a gyerekeikre. Brussaux amúgy tavaly októberben adott életet egy kisfiúnak, akiről azt állítja, hogy Drake gyereke. A TMZ-nek anno megmutatta az SMS beszélgetésüket is, ahol Drake azt írta neki, hogy vetesse el a gyereket, mert tudja, hogy a nő csak a pénzre hajt. Drake szóvivője tagadta, hogy a rapperé lenne a gyerek, de annyit azért hozzátett, hogy ha kiderül, hogy mégis, akkor Drizzy gondoskodni fog róluk. Drake azóta sem beszélt az állítólagos gyerekéről nyilvánosan.

Forrás: Instagram

Haldoklik a barátod, mennyi van még neki hátra?

A „The Story of Adidon„-on annyira nincsenek határok, hogy Push képes volt megemlíteni Drake barátjának és házi producerének, Noah Shebib-nek a gyógyíthatatlan betegségét is. A ’40’ néven futó producer szklerózis multiplexben szenved, és nyilván nem véletlenül a diss treki megjelenésének másnapján volt a betegség világnapja. Sokan ezt már ízléstelennek és övön alulinak tartják, de ne feledjük, hogy Drake anno Kid Cudi depresszióján poénkodott, ha azt szabad, ezt is szabad.

Drake egyelőre nem reagált a diss-re.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés