Kövess minket

Hiphop

Drake és a The Weeknd bojkottolják a Grammy-díjátadót, nem nevezik a lemezeiket

Megosztva

Miután az utóbbi években Drake és a The Weeknd is ellenérzéseiket fejezték ki a Grammy-díjátadóval kapcsolatban, a két előadó idén nem adta be az új lemezeit a jelöléseket megelőző szavazásra.

Drake az idei „Honestly, Nevermind„albummal, míg a The Weeknd a „Dawn FM” című projekttel versenyezhetne a jelölésekért, melyet vélhetően meg is kapnának, de ők inkább bojkottot választják. A kislemezeiket szintén nem nevezik a Grammy szavazásra, de ettől még feltűnhetnek a jelöltek között, vendégszereplőként mások dalain.

Drake már 2017-ben kritizálta a díjátadót, mikor a “Hotline Bling”-et a rap kategóriába rakták, pedig ő hangsúlyozta, hogy az egy pop dal. Emiatt végül nem is jelent meg a ceremónián. Tavaly aztán a legjobb rap album jelölések közül töröltette a „Certified Lover Boy” című lemezét, és a „Way 2 Sexy” kislemezzel is hasonlóan tett.

The Weeknd eközben csak tavaly hirdetett bojkottott a Grammy ellen, amiért nem jelölték R&B kategóriában a nagy sikerű After Hours-t, de még csak a kislemezei sem kaptak elismerést.

(Pitchfork)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés