Kövess minket

Hiphop

Drake kevesebb mint egy hét alatt döntötte meg az első heti amerikai streaming rekordot

Post Malone-t utasította maga mögé, ismét.

Megosztva

Forrás:

Szinte már meg se kell lepődni, ha a „rekord” és a „Drake” szavak egy mondatban szerepelnek. Mint szombaton megírtuk, a torontói zenész új, „Scorpion” című lemezének megjelenésekor rögtön 132 millió streamet zsebelt be Spotify-on, és ezzel megdöntötte a platform első napi streaming rekordját, hasonlóan szerepelt Apple Music-on is, ott is rekordot döntött.

Azóta eltelt pár nap, és Drizzy ismét nagyot szakított, ezúttal az első heti amerikai streaming hallgatási rekordot húzta be, azzal az extrával, hogy egy hétnek se kellett ehhez eltelnie. A rapper és énekes 435 millió hallgatást hozott össze 3 nap alatt, ezzel sikeresen megelőzte a korábbi csúcstartót, Post Malone-t, és a Beerbongs & Bentleys lemezt. Ha nem zuhannak be a hallgatások, a teljes egy hetes szám 700 millió stream is lehet majd. Eközben természetesen a Billboard albumslágerlistáját is vélhetően vezetni fogja, ha ez összejön, a Scorpion lesz Drake nyolcadik lemeze (mixtape-ekkel együtt), mely feljutott a trónra, ráadásul mindez kihagyások nélkül.

Eközben nem mindenki örül Drake sikereinek, például azok a Spotify előfizetők, akik úgy érezték, hogy kicsit túl sokat nyomja az arcukba a szolgáltató a rapper zenéjét, különböző playlistek formájában. Itt egy felhasználó példája, hogy mennyire eluralkodott a Drizzy mánia a Spotify-nál:

[twitter]https://twitter.com/danideahl/status/1012758948275982336[/twitter]
Többen annyira felidegesítették magukat a túltolt promóción, hogy  kártérítést kértek, a cég a Billboardnak elárulta, hogy kevés panaszlevelet kaptak, de azért pár embernek visszautalták a pénzét, igaz ebből nem csinálnak rendszert.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés