Kövess minket

Hiphop

Drake megszabadult a Cash Money béklyótól, Birdman a nyugati parton keres új tehetségeket

Elindult a Cash Money West.

Megosztva

Forrás:

Vízválasztóhoz ért a Cash Money Records. A Birdman nevű rapper és testvére által 27 éve alapított kiadó egy komolyabb jogi vitán van túl, miközben a legértékesebb előadójának lejárt a szerződése, és vélhetően azonnal le is lépett. Birdman most a nyugati parton próbálja fellendíteni a dolgokat.

Elsőként említsük meg a Lil Wayne-nel való pereskedést, melyben Weezy 51 millió dollárt követelt volt mentorától és a kiadótól, amiért szerinte súlyos összegekkel tartoztak neki. A vita még 2015-ben mérgesedett el, volt szó konkrét átveréstől kezdve félreértésig mindenről, de az egyértelmű volt, hogy Wayne anno egy nagyon kedvezőtlen szerződést írhatott alá barátja és kollégája által. Pusha T az egyik diss trekijében még be is oltotta Weezy-t, hogy mekkora balek, míg Rick Ross inkább Birdmannek feszült neki a kialakult helyzetért. A vitát végül peren kívül rendezték a felek, miután a Cash Money Records anyacége, a Universal Music Group közbelépett. A Universal 10 milliót dollárt fizetett ki Wayne-nek, a hiányt pedig Nicki Minaj és Drake új lemezeinek bevételeiből tervezik pótolni. És ha már Drake

Forrás:

A torontói rapper már többször utalt rá szövegeiben, hogy hamarosan lejár a Cash Money-val kötött, több albumra vonatkozó szerződése, ami zeneipari források szerint 2015 körül meg is történt, Drizzy mégis maradt a kiadónál, de már egy sokkal rövidebb periódusra írt csak alá. Ez az időszak a június végén megjelent, nagy sikerűScorpion„-nal ért véget, Drake pedig az új albumon lévő „Is There More” című dalában azt rappeli, amint megjelenik ez a lemez, vége a dealnek. Tehát még csak nem is burkoltan utalt rá, hogy ennyi volt a Cash Money 4 Life mentalitás. Nincs megerősítve, de a rapper állítólag már le is kötötte magát a Universal Music-hoz, tehát csak a felesleges közvetítői szerepet betöltő Cash Money-tól vált meg, de a deal pontos részleteire még várnunk kell. Nem meglepő módon, a rekordokat döntögető Drake volt a kiadó legértékesebb zenésze, Birdman egy nemrég megjelent Rap-Up interjúban elárulta, hogy Drizzy volt a legkövetkezetesebb előadó a Cash Money elmúlt éveiben, sőt még azt is hozzátette, hogy ő tartotta fent a kiadót az elmúlt négy évben.

De ha ennyit jelentett a Cash Money-nak Drake, akkor most mi lesz? Birdman természetesen már a jövőn gondolkodik. Megalapította a Cash Money West nevű alkiadót, mely nyugati-parti előadókat karol majd fel. Az első igazolás meg is történt, Saviii3rd személyében, aki a CMW első szerződtetett előadója. Hogy az új vonal mennyire lesz sikeres, és a Cash Money-nak sikerül-e újabb nagy előadókat kitermelnie, azt majd az idő eldönti.

[vembed youtube=”KHIu21uRsIo” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés