Kövess minket

Hiphop

Drake reagált a vádakra, hogy piócaként tapad rá mások kultúrájára és zenéjére

Szerinte, akik ezzel jönnek azok csak haterek.

Megosztva

Forrás:

Drake nemrég a BBC Radio 1 stúdiójában a 1Xtra Rap Show vendégeként beszélgetett DJ Tiffany Calver-rel, az interjú során pedig a rappert ért „culture vulture” vádak is felszínre kerültek.

A „culture vulture”-t olyanokra szokták ráaggatni, akik profitálnak vagy lopnak egy olyan kultúrából / etnikai csoportból, amihez amúgy semmi közük nincs. Drake esetében ez először 2016 környékén jött fel, mikor jamaicai akcentust használt több dalában, később aztán az angol grime kultúra benyúlásával is megvádolták.

Most ezt úgy reagálta le, hogy nem is érti ezt a szót, azt meg pláne nem, hogy miért mondják rá az emberek. „Utálom, hogy az emberek azt hiszik, hogy csak azért mert bejön egy csomó feltörekvő srác zenéje, akik próbálnak betörni, azért én valamiféle culture vulture vagyok. Mi a fenét jelent ez egyáltalán? Nem értem. Jobb lenne, ha nem vennék tudomást más zenékről és nem támogatnám őket? Ez egy totálisan zavarodott hater gondolkodás.”

Drake érvelése az tehát, hogy habár tényleg átvesz dolgokat másoktól, de közben ezeket az embereket fel is emeli, vagy minimum nagyobb figyelmet vonzz rájuk azzal, hogy nagyobb platformot kapnak. 

„Sosem fogom megérteni, hogy azzal, hogy támogatom valakinek a dalát, vagy esetleg odaadom neki az enyémet, esetleg csinálunk egy közöset, miért csinálnék bármi mást is, mint valami tiszteletre méltót” – zárta a gondolatait.

[vembed youtube=”CUkfVwhFKIY” ](Hypebeast)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés