Kövess minket

Hiphop

Drake új albuma vezeti az amerikai albumeladási listát

Megosztva

Drake bebizonyította, hogy sem az eredeti hangzására, sem hosszú promóidőszakra nincs szüksége, hogy első helyre ugorjon a hivatalos amerikai albumeladási listán, hisz a meglepetés house albuma ugyanúgy vezeti a Billboard 200-at, mint korábbi tíz másik projektje.

A „Honestly, Nevermind” című lemez 204 ezer példányban fogyott az első héten, melynek nagy részét, 94%-át streamingből szedte össze. Több mint 250 millió alkalommal streamelték a lemezt, ez 2022 negyedik legjobb streaming teljesítménye Bad Bunny „Un Verano Sin Ti” (356.55 millió stream), Kendrick Lamar „Mr. Morale & The Big Steppers” (343.02 millió stream) és Future „I Never Liked You” (283.75 millió stream) albumai után, de ezek mind hosszabbak, mint Drizzy lemeze. A leghallgatottabb trekk a zárószám, a 21 Savage kollab „Jimmy Cooks” volt, mely az album nagy részével ellentétben hozta a szokásos hiphop hangzást.

A Honestly, Nevermind már Drake tizennegyedik top 10-es albuma, és a tizenegyedik, mely vezeti is a Billboard 200-at. Az utóbbi rekordot csak a Beatles (19 db no. 1 album), Jay-Z (14), Bruce Springsteen (11) és Barbra Streisand (11) tudja felmutatni.

A toplista eheti további helyezettjei sorrendben Bad Bunny, Harry Styles, BTS, Morgan Wallen, Future, Post Malone, Kevin Gates, Kendrik Lamar, és Olivia Rodrigo.

(Billboard)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés