Kövess minket

Hiphop

Drake visszaszólt egy rajongójának, aki azt állította a The Weeknd írta a “Take Care” nagy részét

Champagne Papi picit besértődött.

Megosztva

Forrás:

Két évvel ezelőtt, mikor Meek Mill bedobta, hogy Drake rendszeresen mások által megírt számokat ad el a sajátjaként, kis híján ráment a karrierje. Drizzy több diss számmal is megküldte Meek-et, és a philadelphiai rapper hiába kontrázott a hiphop közösség egyértelműen Drake mellett állt ki. Azóta elültek ezek a hullámok és a történet két szereplője is megbékélt egymással, de a következő sztori jól mutatja, hogy Drake-et még mindig érzékenyen érinti, ha szellemírók használatával vádolják.

A rapper “Take Care” című méltán híres albuma ezen a héten ünnepelte hatodik évfordulóját, Drake pedig egy nosztalgikus Insta posztban emlékezett meg róla. A fotón épp a lemez dallistájának első verzióját nézi, az asztalon egy Blackberry telefonnal, csak hogy duplán üssön mennyi minden változott ennyi idő alatt. Drake második albuma megjelenésekor hatalmas siker volt, első helyen nyitott a Billboard 200-as listáján, elnyerte a legjobb rap albumnak járó Grammy-díjat és csak az első nap 631 ezer példányt értékesítettek belőle. T-Minus, Boi-1da, Just Blaze, Jamie xx, és a The Weeknd mind részt vettek a lemez munkálataiban, utóbbi fel is tűnik a “Crew Love” című számban. A “Take Care” megjelenése tehát egyértelműen Drake karrierjének egyik csúcspontja marad.

[instagram]BbhiG7NDbvG[/instagram]
Amióta viszont a rapperről elterjedt, hogy szeret szellemírókat használni, egyre többen kérdőjelezik meg egyes munkáinak eredetiségét. A The Weeknd 2013-ban már lenyilatkozta, hogy több dal, a “Shot For Me”, a “Crew Love” és a “The Ride” is az ő debütáló projektjére, a “House Of Balloons”-ra készült, de végül inkább odaadta őket Drake-nek, egy kommentelőnek pedig muszáj volt ezt Drizzy arcába dörgölni, és a kép alá írta, hogy “csak az a baj a fél albumot a The Weeknd írta“. Drake pedig bepöccent.

Abel Tesfaye TÁRSÍRÓKÉNT részt vett a “Shot For Me” és “Practice” című dalokban, és szerepelt a “Crew Love” és “The Ride” számokon, ennyi. 20 treki van a lemezen…szóval ne szórakozz velem.

Akárhogy is volt igazából, Abel abban a 2013-as interjúban elmondta, hogy bár tényleg kb. fél lemeznyi albumot dobott át (egy részének még csak az alapja volt meg) Drake-nek, örül, hogy megtette, hisz Drizzy nagyban segítette a karrierjét.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.