Kövess minket

Hiphop

Drogbáróként élte mindennapjait az atlantai rapper, Columbia BT

Ennél találóbb névválasztást aligha képzelhetnénk amúgy el.

Megosztva

Forrás:

Valószínűleg még a legelvetemültebb hiphop fanatikusok sem követték nyomon Columbia BT karrierjét, és mivel pár napja ipari mennyiségű kokainnal bukott le az atlantai rapper, a jövőben már nem is nagyon tudja új zenékkel felhívni magára az emberek figyelmét.

A 42 éves előadót két társa, Juan Carlos Garcia-Martinez, valamint Samuel Anchondo-Galaviz társaságában tartóztatták le a hét elején, miután egy razzia során nem kevesebb mint 135 kilogramm kokaint, illetve 220 ezer dollárnyi készpénzt találtak náluk a nyomozók. A vád szerint a trió Columbia BT vezetésével valódi kis drogkartelként működött Atlantában; hatalmas mennyiségben adták-vették a cuccot, sőt néha még csempésztek is, mondhatni mindenre kiterjedő vállalkozást üzemeltettek. Főhadiszállásukat egy elhagyatott raktárépületben rendezték be valahol a város külső szegletében, onnan irányítottak a munkálatokat. Méghozzá – egészen mostanáig – sikeresen, hiszen rendőrségi beszámolók szerint Észak-Karolinában és Dél-Georgiában is voltak különböző érdekeltségeik.

A kokaint Coloradoból szerezték be, amit aztán kamionokon utaztatták le az előbb említett ingatlanba, ott kiadagolták, majd értékesítették. A most lefogalt cumó utcai árfolyamon körülbelül 4 millió dollárt érhet, ez megközelítőleg 1,1 milliárd forintot jelent. Nem kevés pénzről van tehát szó, ha hinni lehet a híreknek Columbia, polgári nevén Tommie Walker, ebből finanszírozta rap karrierjét, bár az igazi áttöréshez még ez is kevés volt. Pedig próbálkozott becsülettel: elismert arcokkal közösködött, méregdrága autókkal jaszkarizott a klipekben (ezekből többet le is foglaltak a rendőrségi akció után).

[vembed youtube=”JtdckngJLSY” ](WSBTV)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés