Kövess minket

Aztaa

Droggyárat üzemeltetett az otthonában egy volt magyar rendőr

Megosztva

Forrás: Pixabay

A bíróság – nem végleges végzésében – letartóztatott egy egykori rendőrt, akit kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítanak – közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfi „droggyárrá” alakította otthonát: rengeteg kábítószergyanús anyagmaradványt és az előállításukhoz szükséges eszközt talált nála a rendőrség, és nagyobb mennyiségű készpénzt is lefoglaltak. Emellett a gyanúsítottal szemben alkalmazott gyorsteszt kokaint mutatott ki a szervezetében – fűzték hozzá.

Azt írták, hogy a volt rendőr jelenleg nem rendelkezik munkahellyel, valószínűleg a kábítószer eladásából tartja fenn magát. A férfi ellen két büntetőeljárás van folyamatban. Szabadlábon hagyása esetén fennáll vele szemben a bizonyítás megnehezítésének, illetve a bűnismétlésnek a veszélye, ezért az ügyészi indítvány szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt vele szemben.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során meghozandó határozatáig, de legfeljebb február 28-ig. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezett ellene – áll a közleményben.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés