Gasztro
Ebédelj brokkoli krémlevest sajtos krutonnal!
A legtöbb ember irtózik a brokkolitól, de ha jól van elkészítve, akkor ennek a receptnek köszönhetően mind a tíz ujjadat megnyalod majd. Ez a brokkoli krémleves nemcsak gusztusos, hanem finom is, a tökéletes ízharmóniáról pedig a kruton gondoskodik.
Hozzávalók:
• 50 gramm vaj
• 2 hagyma
• 50 gramm sima liszt
• 2 liter víz
• 1 kg brokkoli
• 3 dl tejszín
• szerecsendió
• 2 gerezd fokhagyma
• só
A sajtos krutonhoz pedig szükséged lesz: 5 szelet pirítósra, 5 szelet füstölt sajtra és olívaolajra.
A brokkolit törd össze, a szárukat pedig vágd le.
A vajban süsd meg a hagymát, de még mielőtt felöntenéd a vízzel, szórd meg liszttel. Add hozzá a brokkoli szárát, sózd meg és főzd 30 percen keresztül.
Mihelyst forró lesz, mixer segítségével keverd össze és krémesítsd tejszínnel. Ízesítsd szerecsendióval, fokhagymával és hints rá egy csipetnyi sót is.
A pirítósokat kend meg olívaolajjal, helyezd rájuk a sajtot, és süsd a sütőben 200 fokon. Tálalás előtt darabold őket kis kockákra.
Tipp: Ha szeretnéd, hogy egy kicsit pikánsabb legyen, adj hozzá egy kevés fekete borsot!
(zena.sme.sk nyomán)