Kövess minket

Gasztro

Ebédelj brokkoli krémlevest sajtos krutonnal!

A legtöbb ember irtózik a brokkolitól, de ha jól van elkészítve, akkor ennek a receptnek köszönhetően mind a tíz ujjadat megnyalod majd. Ez a brokkoli krémleves nemcsak gusztusos, hanem finom is, a tökéletes ízharmóniáról pedig a kruton gondoskodik.

Megosztva

Hozzávalók:
•    50 gramm vaj
•    2 hagyma
•    50 gramm sima liszt
•    2 liter víz
•    1 kg brokkoli
•    3 dl tejszín
•    szerecsendió
•    2 gerezd fokhagyma
•    só

A sajtos krutonhoz pedig szükséged lesz: 5 szelet pirítósra, 5 szelet füstölt sajtra és olívaolajra.
A brokkolit törd össze, a szárukat pedig vágd le.
A vajban süsd meg a hagymát, de még mielőtt felöntenéd a vízzel, szórd meg liszttel. Add hozzá a brokkoli szárát, sózd meg és főzd 30 percen keresztül.
Mihelyst forró lesz, mixer segítségével keverd össze és krémesítsd tejszínnel. Ízesítsd szerecsendióval, fokhagymával és hints rá egy csipetnyi sót is.
A pirítósokat kend meg olívaolajjal, helyezd rájuk a sajtot, és süsd a sütőben 200 fokon. Tálalás előtt darabold őket kis kockákra.

Tipp: Ha szeretnéd, hogy egy kicsit pikánsabb legyen, adj hozzá egy kevés fekete borsot!

(zena.sme.sk nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés