Kövess minket

Tech

Egy ártatlan ember életébe került két Call Of Duty játékos vitája

A „swatting” amúgy sem egy túl vicces átverés, de most még vér is folyt.

Megosztva

Forrás:

Aki jártas a videojátékok, azon belül is a streaming világában, az már biztosan hallott a swatting nevű amerikai jelenségről, melynek röviden annyi a lényege, hogy valaki „poénból” ráhívja a rendőrséget egy éppen a gamelését közvetítő illetőre, lehetőleg valami durva váddal, mint mondjuk emberölés vagy emberrablás. Az átverés csattanója persze az, amikor a kommandósok rátörik az ajtót a gyanútlan játékosra, minden néző szeme láttára. Rengeteg ilyen videót találni a neten, a legtöbb általában egy szimpla ijedtségnél nem durvul tovább, csütörtökön viszont valaki belehalt a gonosz viccbe, ráadásul még csak köze sem volt a videojáték szcénához.

Az eset a Kansas államban lévő Wichitában történt, ahol két srác Call Of Duty-zás közben összeveszett, majd egyikük megfenyegette a másikat a már korábban említett swattingolással, mire válaszul a másik bátran benyögte…egyik szomszédja címét. A telefonhívást meg is kapták a rendőrök, akik úgy tudták egy emberölés utáni túszejtéses esethez mennek ki. Az áldozat ajtót nyitott a hatóságoknak, akik eddig ismeretlen körülmények közt lelőtték az illetőt. A rendőrség vizsgálja, hogy a kiérkező rendőrök hibáztak-e. 

Azóta a telefonhívásért felelős srácot is elkapták. A 25 éves Tyler Barriss már korábban is csinált hasonlókat, két bombariadó is köthető például a nevéhez.

(Origo, The Witchita Eagle)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés