Kövess minket

Aztaa

Egy férfi szó szerint vette a Burning Man fesztivált, és beugrott a tűzbe

Meghalt.

Megosztva

Forrás: AP

Vizsgálják a nevadai hatóságok annak a férfinak a halálát, aki a Burning Man fesztivál szombati napján futott bele a fesztivál jelképévé vált, ember formájú, égő faszerkezetbe. A 41 éves, Aaron Joel Mitchellnek két biztonsági vonalat is sikerült kikerülnie, a tűzoltók viszont már nem tudták kimenekíteni, ugyanis a 12 méter magas szerkezet épp akkor kezdett összeomlani, mikor a férfi a lángok közé vetette magát.

A nevadai sheriff, Jerry Allen közlése szerint, közel 50 ezer ember nézhette végig, ahogy Mitchell testét kihúzzák a szerkezet alól. A fesztivál szervezői lelki segélyt ajánlottak fel azoknak, akiket megviselt a férfi halálának látványa. Mindezek ellenére, a rendezvény a vasárnapi napon békében folytatódott tovább, még a feszt lezárását jelképező templomgyújtást is megrendezték, igaz sokkal komolyabb biztonsági rendszerrel. 

Egyelőre nem tudják, mi miatt lett öngyilkos a férfi, az első vizsgálatok szerint nem volt részeg, viszont a végső toxikológiai jelentést még meg kell várni. A fesztivál 15 éves történelmében amúgy ilyen még sosem fordult elő. 

Az idei Burning Man legvadabb installációit, és szobrait itt lehet vizslatni.

(Metro)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés