Kövess minket

Aztaa

Egy friss kutatás szerint a testvérek közül a kisebbekből válik nagyobb eséllyel bűnöző

Bátyád, netán nővéred van? Akkor van egy rossz hírünk…

Megosztva

Forrás: Liam, Luke és Chris Hemsworth (egyikük se bűnöző, de azért testvérek)

Nem sok jóval kecsegtet a jövő azok számára, akik második gyermekként látják meg a napvilágot családjukban. Egy új, abszolút hiánypótló kutatás eredményei alapján kijelenthetjük, hogy a testvérpárok közül a legtöbb esetben a fiatalabb tesó keveredik valamilyen zűrbe élete során, míg az elsőszülöttek inkább távol tartják magukat a bajtól.

Hogy miért van ez?

A kutatást vezető közgazdász, Joseph Doyle szerint a nagyobbak a felelősek a kicsik eltévelyedéseiért, mert míg ők a szüleiktől leshettek el mindent, az öcsikék és a hugicák kénytelenek a náluk csak pár évvel idősebbtől tanulni, ez pedig nem minden esetben vezet jóra. Nem beszélve arról, hogy a szülők az első gyermeket sokkal inkább elkényeztetik, jobban figyelnek rájuk.

A Dániában és Floridában megkérdezett több ezer testvérpár közül 20-40 százalékban a másodikként született gyerek követett el valamiféle kihágást, esetleg bűncselekményt életében, míg az elsőszülötteknél ez az arány jóval alacsonyabb, sőt, hogy fokozzuk még a dolgot: ők általában még több pénzt is keresnek. Persze, törvénytisztelő állampolgárhoz híven, csak és kizárólag leginkább tisztességes úton.

Nem én választottam a gengszter életet.

Hanem a tesóm.

(LadBible)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés