Kövess minket

Aztaa

Egy friss tanulmány szerint az intelligens emberek több alkoholt isznak, mint a kevésbé okos társaik

Hülyeségeket csinálsz részegen? Ne ess kétségbe!

Megosztva

Forrás:

Brit tudósok dobnak mentőövet az átmulatott esték miatt magukat kellemetlenül érző embertársaiknak. Mi pedig nem lehetünk elég hálásak nekik ezért, mert hát ki ne öntött volna már úgy fel a garatra örömében – vagy éppen bánatában – valamikor, hogy aztán hosszú időn keresztül hallgathatta a haveroktól, mennyi marhaságot csinált részegen.

Egy friss tanulmány szerint ugyanis, melyet a London School of Economics kutatói zavartak le, a diplomával rendelkező emberek jóval több alkoholt pusztítanak el, mint azok, akik nem rendelkeznek felsőfokú végzettséggel. Egészen pontosan kétszer nagyobb az esélye annak, hogy egy tanult ember napi szinten lerészegedik, mint egy nem diplomás. Meglepő módon a női nem mond többször igent a piára; a felsőoktatásban végzett nők 71 százaléka iszik gyakrabban a kevésbé magas iskolai végzettségűeknél. A férfiaknál ez az arány „mindössze” 49 százalékot mutat.

A felmérésben több ezer 39 éves felnőtt vett részt, szóval senkinek sem késő elkezdeni tanulni, hogy aztán vedelhessen kedvére, persze azért mértékkel. Ráadásul nem csak a végzettséggel van korrelációban az italozás, a gyermekfejlődést figyelő angol NCDS nevű szervezet megállapította, hogy az általuk vizsgált fiatalok közül a magasabb IQ-val rendelkezők felnőttkorukra sokkal többször részegednek le. Tehát ha a valaki megkérdezi, miért vagy már megint részeg, elég ha azt mondod, hogy nagyon okos gyerek voltál.

(LadBible)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés