Kövess minket

Aztaa

Egy fura teória bebizonyítása miatt kezdte el mindenki hajigálni a Vans cipőit

Vans challenge.

Megosztva

Forrás:

Alighogy a sajt-kihívás betört, egy új szenzációval bővült az internetes challengek gyűjteménye. Nagybetűs M Á G I A következik, csak figyeljetek.

Hogy miről van szó?

Sajt helyett most éppenséggel Vans cipők dobálásáról, semmi egyébről.

Mind ismerjük, szeretjük, netán utáljuk, esetleg unjuk a tömegtermékké vált Vanseket. A 15 éves lányok hátizsákjait és egyenoldskooljait, A$AP Rocky kedvenc lépőit, szétvarrt, fültágeszes formák agyonhordott Eráit egyaránt szolgáltaló kaliforniai cég mint látjuk, csúcson van, akad azonban egy sötét titok, melyet csak kevesen ismerhetnek.

Vagyis ismerhettek, egészen vasárnap délutánig, mikor is egy michigani @Ibelievthehype nevű Twitter felhasználó posztjával felfedte a teóriát, miszerint 

akármikor és akárhogy dobjuk fel a Vansünket, az a talpára fog esni.[twitter]https://twitter.com/Ibelievthehype/status/1101943684797530112[/twitter]

Erre aztán mindenki ugrott, a #vanschallenge hashtag alatt szépen terjedni kezdtek a cipőhajigálós videók, @Ibelievthehype bejegyzését pedig majd 96 ezer alkalommal retweetelték, 257 ezren kedvelték és több mint 12 ezer saját tapasztalatokat is felvonultató komment érkezett rá.

Bottle flip helyett Vans flipping folyik tehát, a virálissá vált dobálózós videók pedig azóta is özönlenek, vannak, akik csupán egy párral és vannak akik ehhez képest egy egész kollekcióval próbálkoznak. Sokan igyekeznek kimaxolni a Complex stábja által is kivesézett challenge nyújtotta lehetőségeket, és minél extrémebb módokon kísérleteznek: a clevelandi székhelyű WKYC tévéadó munkatársai például egy emelet magasról, míg egy Chuck Da Goat nevezetű Youtuber egy többszintes ház tetejéről dobott le Vanseket – és lássatok csodát, talpon landolás pipa.[vembed youtube=”Q6qly_qqKic” ][vembed youtube=”1grctGJ3_vA” ]Én is kipróbáltam egy kék Old Skool és egy fekete Sk8-Hi modellel, nézzétek a varázslatot:

Viszont a (hihetetlenül) sok sikeres dobás mellett természetesen becsúsznak bakik is, amikor valamilyen balszerencse miatt épp fejjel lefelé következik be a deszkás lépők földetérése – ezutóbbiakat tapasztalva a felhasználók egy része kamunak titulálta a teóriát, míg a másik tábor még mindig nagyokat ámuldozik azon, hogy a cipők igenis úgy landolnak, ahogy a felvetés szerint kell nekik.

Mindezek hatására fordulat jött: előbbi, a Vansben örökre csalódó, hitehagyott elégedetlenkedők Crocsra váltottak, és most Crocs kihívás néven azokat repítik a magasba ama szent meggyőződéssel, hogy a bombabiztos klumpák bizony tízből tízszer hibátlanul landolnak. Nice. [twitter]https://twitter.com/Zimran_Lawrence/status/1102799326756069379[/twitter][twitter]https://twitter.com/niknagari/status/1102846646541410304[/twitter]

Hát, valahol itt tartunk most, és nagyon reméljük, hogy az egész őrület nem Martens challenggé transzformálódva ér majd véget, bár én már azon sem tudnék meglepődni.

Mindenesetre próbálkozzatok Ti is és döntsetek a legjobb belátásotok szerint: Team Vans, netán Team Crocs?

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük