Kövess minket

Aztaa

Egy írországi vonat vécéjében született, most 25 évig ingyen utazhat

Megosztva

Nem mindennapi esemény történt az Iarnród Éireann, vagyis a vezető ír vasúttársaság (egyszerűbb nevén Irish Rail) egyik szerelvényén kedden – adta hírül a BBC.

A kora délutáni órákban Galway városából robogott egy vonat Dublin felé. Kezdetben úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben, amikor is a mozdonyon dolgozó Emma Tote sikítást és nyögéseket hallott kiszűrődni a vonat mosdójából. A hölgy nem tétovázott sokáig, lenyomta a kilincset, majd benyitott az ajtón, ahol egy éppen vajúdó kismamát talált, aki rögtön figyelmeztette Emmát, hogy már megindult a szülése. 

Forrás:

Tote nem tétovázott sokáig, értesítette a szerelvény vezetőjét, tárcsázta a mentőket és az utasok segítségét kérte. 

Csodával határos módon a vonaton utazók közt volt egy orvos, nevezetesen Dr. Alan Devine és két nővér is. Devine az RTE-nek elmondta, hogy már akkor tudta, hogy valami történik, amikor a vonat megállt 10 percre, még mielőtt kiderült volna, hogy mi is zajlik a vécében. A doktor közölte, hogy a nővérek helyesen jártak el, a szülő anyuka pedig jó kezekben volt.

Alan azt is bevallotta, hogy nem erre szakosodott, háziorvosként csupán a gyakorlati éveiben segédkezett néhány szülésnél, mégis, minden tőlük telhetőt megtettek és az ír származású kisbaba mindennemű komplikáció nélkül világra jött a vonaton. 

Forrás: Independent

Ahogy a szerelvény Dublinba ért, a nőt és gyermekét is épségben kórházba szállították, a BBC információi szerint mindketten jól vannak.

Az Irish Rail egy szóvivője a következőt nyilatkozta: „Hálásak vagyunk mind az utasoknak, mind a személyzetnek, akik hozzásegítették az anyát ahhoz, hogy megszülje gyermekét a vonaton.

Az ír vasúttársaság ezután óriási jófejségről tanúbizonyságot téve még bravúrosabbá varázsolta a sztorit, mivel felajánlották, hogy 

a kisbaba egészen 25 éves koráig ingyen utazhat az Iarnród Éireann szerelvényein.

Óriási gesztus, majdnem, mint az életre szóló ingyen repülés lehetősége az indiai Jet Airways-en világra jött babának.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés