Kövess minket

Aztaa

Egy japán férfi, több mint 20 évig épített egy kertet vak feleségének, hogy az asszonyt virágillat vehesse körbe

A történet filmbe illik, a kert pedig gyönyörű látványt nyújt.

Megosztva

És még az illat, ami körbelengi! Nem akarunk nagy szavakkal dobálózni, de a Miyazaki tartományban élő, Toshiyuki Kuroki és Yasuko Kuroki boldog házasságban él, lassan már 60 éve. Annak ellenére, hogy az asszony 30 évvel ezelőtt, cukorbetegsége következtében elvesztette látását. A házaspár földművelésből és állattenyésztésből él, kezdetekben a tragédia beárnyékolta életüket, hiszen szinte minden munka a férjre maradt a birtokukon. A család három gyermeket nevelt, az asszony pedig mély depresszióba zuhant, miután megvakult. Pedig hatalmas terveik voltak férjével. Szerették volna beutazni Japánt, miután nyugdíjba vonultak.

Az asszony elvonult a világtól, zárkózott lett. Férje, Toshiyuki, nem bírta nézni felesége szenvedését, és kitalált valamit. Arra gondolt, hogy épít egy hatalmas kertet, melyet gyönyörű, rózsaszín shibazakura virágokkal ültet be. Hogy miért? Ennek a virág, amellett, hogy nagyon szép látványt nyújt, csodálatos illata van! A kert, ahogy egyre nagyobb lett, szinte vonzotta az embereket az ország minden részéről, igazi látványossággá vált. Egyre többen jöttek, és így Yasuko is egyre több emberrel találkozhatott. Ez pedig nagyon jó hatással volt a lelkivilágára.

A fantasztikus illat és a rengeteg látogató segített az asszonynak talpra állni, és ismét boldogan éli mindennapjait családja körében!

[vembed youtube=”aVXpBqj67BY” ]

(buzzfeed.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés